Primarul Robu, în timp ce Timișoara este luată cu asalt de migranți:...

Primarul Robu, în timp ce Timișoara este luată cu asalt de migranți: „Trebuie să devină obligatorie luarea în evidență a tuturor cetățenilor care trăiesc într-un oraș”. Ce propune

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei spune că migranții sunt depistați de cele mai multe ori noaptea, în parcuri sau în diferite locuri din oraș, pentru că atunci “sar în ochii” polițiștilor locali și consideră că acest fenomen nu ar trebui să fie tratat cu superficialitate.

“Ziua sunt mai greu de depistat, pentru că se pierd în mulțime, dar noaptea sar în ochi anumite grupuri, cetățeni care sunt în locuri în care în mod normal nu e nimeni și atunci sunt abordați de poliția locală, care îi predă poliției naționale.


De aici, o parte, care sunt cu acte în regulă, sunt lăsați în libertate. Dacă nu sunt cu acte în regulă, sunt predați la Centrul pentru Imigranți și acolo peste zi sunt lăsați liberi, seara până la ora 22.00 trebuie să fie înapoi. Unii se întorc, alții nu se întorc. Cei care nu se întorc, o parte reușesc să treacă în Ungaria, alții nu se știe ce fac. Noi trebuie să fim din ce în ce mai vigilenți, pentru că acest fenomen nu poate fi tratat cu superficialitate”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei mai propune ca legea să fie schimbată, astfel încât să fie obligatorie luarea în evidență a tuturor persoanelor care trăiesc într-un oraș.

“Când există cetățeni scăpați de sub orice evidență, în anumite loc, implicit se creează și anumite pericole. Eu cred că trebuie să se schimbe și legea și să devină obligatorie luarea în evidență a tuturor cetățenilor care trăiesc într-un anumit oraș. Nu e normal ca în Timișoara să fie probabil încă 100.000 de cetățeni, după estimările mele, care trăiesc aici, muncesc aici și nu au mutație pe Timișoara. Nu e normal ca dintre studenți, extrem de puțini să aibă flotant pe Timișoara, majoritatea să nu figureze în nicio evidență ca trăitori în Timișoara pe parcursul studenției”, este de părere Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.