BC Timba, vizitată de campioana U-BT Cluj în Sala ”Constantin Jude”. De...

BC Timba, vizitată de campioana U-BT Cluj în Sala ”Constantin Jude”. De ce nu joacă ”urșii” primul joc oficial în noua ”casă” de la Buziaș

0
DISTRIBUIȚI

BC Timba Timișoara are parte de un început extrem de greu în noul sezon. După amânarea primelor jocuri oficiale ale ediției 2017-18 ”urșii” dau piept la revenirea în elită cu deținătoarea titlului U-BT Cluj-Napoca. Meciul programat pe teren propriu va avea loc însă tot în Sala ”Constantin Jude” deși din această toamnă elevii lui Bogdan Murărescu se vor muta la Buziaș.

Timba a avut parte de amânări succesive ale primelor dueluri. După ce derby-ul cu BCT din prima rundă nu s-a putut juca la data stabilită pentru că a avut loc o competiție internațională de scrimă în ”Olimpia”, a urmat amânarea ”dublei” cu Poli Iași din Cupă. Prin urmare ”urșii” debutează în a doua etapă, contra lui U-BT Cluj. Galben-negrii vor evolua din noua ediție de campionat în sala de la Buziaș, dar în ciuda optimismului de luna trecută nu toate lucrurile au fost puse la timp la punct în arena din orășelul timișean. ”Încă nu a venit tabela la Buziaș. Trebuie să vină duminica viitoare. Eu așa am înțeles, că restul jocurilor le vom juca acolo…”, a spus Bogdan Murărescu. Prin urmare duelul cu ardelenii va avea loc tot în bătrâna sală din Timișoara.


Una devenită foarte aglomerată din această vară.

”Avem parte de un debut dificil împotriva campioanei. Noi intrăm pe teren și încercăm să câștigăm fiecare meci. Vom vedea la sfârșit ceea ce se va întâmpla. Încercăm să pregătim meciul cât de bine putem deoarece suntem într-o formulă incompletă. Și faptul că nu am reușit să jucăm niciun meci cu toții împreună ne afectează și nu suntem unde ne-am dori în momentul de față. Dar trebuie să ne dăruim, avem ambiție să încercăm să jucăm foarte bine”, a declarat Bogdan Murărescu despre U-BT Cluj. Campioana a debutat în noul sezon cu o victorie clară în fața Piteștiului, scor 85-58.

Printre jucătorii cu probleme medicale din tabăra bănățeană se numără belgianul Thomas de Thaey și româno-israelianul Alon Sonenfeld, două dintre achizițiile ”urșilor”. ”Avem câteva probleme medicale, Thomas de Thaey încă se reface după entorsa de la genunchi, Medgyesi a revenit la antrenamente, încă nu am reușit să ne antrenăm în formulă completă de la începutul sezonului. Plus, faptul că am fost tot pe drumuri, jucătorii sunt puțin afectați, dar sper că la ora jocului vom fi într-o formă optimă. În mod normal belgianul se va antrena săptămâna viitoare, a stat trei săptămâni după ce s-a accidentat în Ungaria. La fel și Sonenfeld, care a stat tot atât pentru problema de la gleznă”, a precizat Murărescu.

Pentru Timba urmează și un program mai încărcat după amânările duelurilor din start. ”Într-un fel e bine că am reușit să mai punem la punct câte ceva… Pe de altă parte, automat nejucând aceste meciuri ne aglomerăm perioada următoare. De vineri până în 11 noiembrie noi jucăm practic o dată la trei zile… Dar asta a fost situația”, a conchis tehnicianul lui Timba.

Partida BC Timba Timișoara – U-BT Cluj-Napoca se dispută vineri, de la ora 19.30, în Sala ”Constantin Jude”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.