Amendă impresionantă dată unui proprietar din Timișoara pentru lucrări ilegale de renovare...

Amendă impresionantă dată unui proprietar din Timișoara pentru lucrări ilegale de renovare la o clădire monument istoric

1
DISTRIBUIȚI

Imobilele lăsate în paragină din zona centrală a Timișoarei sunt adevărate pericole publice pentru trecătorii care riscă în orice moment să se trezească loviți de bucăți de tencuială. Pentru a se asigura că acestea sunt reparate, Poliția Locală a lansat o campanie de amendare a proprietarilor care nu fac lucrări de reabilitare. Fiind vorba de imobile istorice, reparațiile sunt scumpe și nu pot fi făcute decât apelând la specialișt în restarări. Un proprietar care a încercat să fenteze legea și să facă lucrări de reparații ilegale a fost amendat cu o sumă impresionantă.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal s-au sesizat din oficiu în aceste zile cu privire la faptul că un cetățean care deține mai multe apartamente într-un imobil de pe str.


Ștefan cel Mare nr. 10 a executat lucrări ample de construcție și renovare în clădirea menționată, fără a deține avizul Ministerului Culturii și fără autorizație de construire, cu atât mai mult cu cât imobilul este inclus în situl urban Fabric din lista monumentelor istorice. Pentru lucrările executate, cel în cauză a fost sancționat cu 5000 de lei, conform Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, pentru fiecare apartament, în total cu 30.000 lei. Poliția Locală Timișoara atrage atenția proprietarilor de imobile de pe raza municipiului să respecte legislația, să obțină autorizațiile necesare pentru efectuare de lucrări de reparații, dar și să facă demersurile pentru obținerea avizelor necesare în cazul imobilelor care fac parte din zona istorică, în caz contrar riscând sancțiuni drastice”, a informat Poliţia Locală Timişoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.