În ce stare sunt minerii răniți în explozia de la Uricani

În ce stare sunt minerii răniți în explozia de la Uricani

0
DISTRIBUIȚI
Foto: mediafax.ro

Cei trei ortaci răniţi, ieri, în explozia de la mina Uricani sunt stabili, unul dintre ei, care a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corupului, urmând să fie operat în cursul zilei de astăzi, la mâini, a declarat, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, potrivit Mediafax.

Cei trei mineri au fost aduşi, ieri după-amiază, în Capitală, cu un elicopter, doi dintre ei fiind transportaţi la Spitalul de Arşi şi unul la Spitalul „Bagdasar Arseni”.

„Toţi cei trei mineri sunt stabili.


Cei de la Arşi au fost toaletaţi şi intubaţi. Una dintre victime are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, iar celălalt pe 10%. Ambii au căile aeriene afectate. Cel cu 40% urmează ca azi să fie operat la mâini”, a precizat Oana Grigore.

Minerul transportat la „Bagdasar Arseni” a fost şi el intubat, dar este stabil. „I se va face bronhoscopie pentru a se vedea dacă are plămânii afectaţi”, a precizat sursa citată.

Patru mineri au fost răniţi, ieri dimineaţă, în urma unei explozii care a avut loc în mina Uricani, iar un al cincilea ortac care a intrat să-şi salveze colegii s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Trei mineri au fost găsiţi la scurt timp după producerea deflagraţiei şi scoşi din mină, în timp ce al patrulea a fost localizat după trei ore şi jumătate, el fiind decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.