Voința Biled plănuiește următoarea surpriză în Cupa României. Cum organizează gruparea din...

Voința Biled plănuiește următoarea surpriză în Cupa României. Cum organizează gruparea din D-Timiș jocul cu ASU Poli

0
DISTRIBUIȚI

Biledul va fi peste două zile gazda unei noi încleștări cu o echipă timișoreană din Liga a II-a. După ce au eliminat FC Ripensia în turul anterior al Cupei României, devenind surpriza competiției, localnica Voința dă piept în faza următoare cu echipa suporterilor, ASU Politehnica.

Voința Biled e în acest sezon prima pată de culoare în competiția K.O. Gruparea din Liga a IV-a le-a eliminat pe rând pe Mama Mia Becicherecu Mic, CSM Lugoj și Ripensia în tururile naționale ale Cupei. E deja cea mai importantă performanță din istoria de circa 50 de ani a echipei iar primarul localității e încântat de reușită. Acum, trupa de la nord de Timișoara vrea să treacă și de formația susținută de galerie și să întâlnească o prim divizionară. ”De doi-trei ani ne bucurăm de rezultatele lor. Am ajuns atât de departe, poate nici noi, nici jucătorii nu sperau la asemenea performanțe, să jucăm în fața unor campioane, echipe de Liga a II-a. Le-am fost alături permanent, atât eu, cât și Consiliul Local și alți sponsori, le urez baftă… Eu am încredere, sunt convins că vom câștiga și acest meci. Să jucăm cu o echipă de Liga I”, a declarat David Cristian Felician, edilul comunei, la prima conferință fotbalistică organizată în Biled.

 

”Am primit cu foarte mare emoție vestea că vom juca cu o echipă care a promovat din Campionatul Județean până în B, care a făcut parte din Liga a IV-a și mă bucur că-i întâlnim acum în Cupă. Vom fi pregătiți cu tot ce e necesar, vrem să oferim condiții bune. Nu am sperat că ajungem chiar aici, nu am fost pregătiți. Datorită Primăriei, sponsorilor, dorim să trecem și de acest club, care e foarte puternic. Ne-am îndeplini dorința să jucăm cu o echipă de Liga I. Dorim ca miercuri să avem o organizare foarte bună.  Dorim să facem un spectacol frumos, să rămânem în istorie”, a spus și Nicu Bogdan, președintele Voinței Biled.

”Am pornit la drum cu echipă slăbuță, ăsta e adevărul, dar pe parcurs am adus fotbaliști. Cornel Mihalache și Florin Nohai au fost divizionari A”, a conchis Bogdan. Tehnicianul echipei, Iulian Tăut, se confruntă însă și cu absențe de ”marcă” pentru duelul cu ”Băieții în ghete”. Marcatorul jocului cu ”Ripi” (scor 1-0), Dragan Paulevici a fost selecționat în naționala de minifotbal pentru Campionatu Mondial din Tunisia. Un alt atacant, Florin Sandu, e plecat din țară, iar fundașul ”de fier” Bogdan Piloiu e incert.

”Ne aflăm într-un moment extrem de important. Ce se întâmplă acum cu echipa noastră ajută să ne scriem tradiția. Suntem la cea mai mare performanță avută, suntem foarte fericiți. Întâlnim echipa Politehnica, îmi place să spun că e acea echipă de suflet a noastră. Suntem foarte motivați să atingem o mare performanță”, a precizat Tăut. De altfel și pe contul de Facebook al clubului, în momentul stabilirii adversarului s-a arătat că: ”Vom întâlni Politehnica Timișoara, echipa noastră de suflet!”.

Antrenor secund-jucător la echipă e Cornel Mihalache. Fostul divizionar A nu se aștepta să retrăiască dueluri de top tocmai la Biled, unde s-a ”semiretras”.


”Sunt bucuros că am ajuns până aici, un parcurs frumos, dar nu a fost ușor să ajungem aici. Sunt fericit că am ajuns să fac parte din familia echipei Biled. Îi mulțumesc și lui Iulian. Ne așteaptă un meci foarte greu.Eu sunt obișnuit cu acest nivel. Am peste 200 de meciuri la eșalonul secund, emoții vor fi pentru tineri, unii dintre ei merită mai mult. Au și vârsta pentru a juca mai sus”, a conchis Mihalache. Fostul component al Concordiei ar dori să joace mai departe cu FCSB și crede că vor fi subestimați de alb-violeți după modelul roș-galbenilor: ”Au declarat cei de la Ripensia că luăm o căruță”.

La Biled joacă și un alt jucător cu meciuri în prima ligă, char și la ACS Poli, Florin Nohai. ”Am venit la insistențele lui Cornel, fiind un prieten, nu mai voiam să continui cu fotbalul. Dar mi-am mai dat o șansă, am ales să vin la o echipă frumoasă, cu oameni de caracter. Cu unitate de grup. La Liga I și II mai întâlnești această unitate de grup. Clar Poli are prima șansă, dar noi ne vom jucat șansa până la capăt și nu vor avea un meci așa de ușor precum cred ei. Veți vedea miercuri”, a spus și cel care la a doua tinerețe evoluează mai mult în centrul defensivei.

ASU Poli nu dă semne că ar lua meciul ca fiind unul foarte ușor, mai ales după dezamăgirea cu Dunărea. ”Sper să ne regăsim până miercuri. Noi vrem să avansăm în Cupa României pentru că sunt puse în joc și premii de care avem nevoie. Vrem să întâlnim o echipă de Liga I”, a punctat Bogdan Andone, ”principalul” timișorenilor.

Vor face și un gest de suflet

Jocul Biled – ASU Poli va avea și o latură caritabilă. Gazdele nu introduc bilete, dar fac apel la spectatori să facă donații, după posibilități pentru Daniela Mariana Suciu, care are nevoie de 10.000 de euro pentru tratament medical. Donații se pot face și în contul: RO03RNCB0254118654380001. ”Există o cutie pentru donații. Toate sumele vor fi direcționate către această cauză. Acea persoană are mare nevoie de sprijinul nostru. Dacă am ajuns aici de ce să nu ajutăm. E nevoie de  o sumă importantă de bani. Am înțeles că avem o primă de la FRF, și acea sumă vrem  să o donăm”, a precizat Cornel Mihalache.

Le-a zburat acoperișul

Arena din Biled a avut și ea de suferit după furtuna neobișnuită de luna trecută. Acoperișul pur și simplu a zburat. ”Și noi am suferit pagube, ne-a luat vântul acoperișul de la tribună, dar tribuna există. Va fi vreme bună ca să jucăm în condiții normale. Acel acoperiș îl vom reface. S-au întâmplat accidente mai grave în Timiș”, a adăugat primarul Felician. Acesta s-a oferit chiar să ofere locurile mai bune oaspeților: ”Sunt 168 de locuri, vom lăsa oaspeții, noi avem unde să stăm. Dacă vom promova vom ridica nivelul”. Fanii viola sunt însă obișnuiți și chiar entuziasmați că vor avea o vizită aproape, în județ, precum la începuturile noii echipe.

Partida Voința Biled – ASU Politehnica Timișoara se dispută la Biled, miercuri, de la ora 14.30, în turul IV al Cupei României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.