Matei Suciu: „Nu l-am atacat pe Sorin Grindeanu, doar acțiunea lui”. Ce...

Matei Suciu: „Nu l-am atacat pe Sorin Grindeanu, doar acțiunea lui”. Ce spune despre bătălia pentru conducerea PSD Timiș VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Matei Suciu, singurul deputat din Timiș care a votat pentru demiterea guvernului condus de Sorin Grindeanu, crede că ceilalți colegi de-ai săi din județ au reacționat emoțional. În ciuda deciziei pe care a avut-o în momentul moțiunii de cenzură, deputatul PSD nu și-a reamintit cu prea mare plăcere de dificila situație în care s-a aflat.

„A fost dureros pentru mine că în discuție a fost Sorin Grindeanu, prietenul și colegul meu de partid de 20 de ani”, a susținut Matei Suciu, nu înainte de a spune că, spre deosebire se diferențează de colegii săi care s-au lăsat duși de val: „eu sunt un om instruit, toată școala mea a fost pe date fixe și a trebuit să gândesc rațional. Am știut să mă stăpânesc, cu toate că mi-a fost destul de greu. S-a acționat emoțional”.

Matei Suciu și-a justificat poziția față de moțiunea de cenzură, spunând că a fost în joc integritatea partidului.


„Eram speriat de divizarea partidului, de anularea a 45% dintre oamenii care au venit la vot. După șase luni mi se pare nefiresc să abandonăm un program generos de guvernare”, a spus deputatul PSD la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Prin intermediul mai multor comunicate de presă Matei Suciu a acuzat tandemul format din Sorin Grindeanu și Victor Ponta de lovitură de stat, de puci, însă în cadrul emisiunii din această a spus că nu mesajele nu trebuiau să fie interpretate ca niște atacuri la persoană: „nu l-am atacat niciodată pe Sorin Grindeanu, ci doar acțiunea lui. Ceea ce declar îmi aparține în totalitate. Eu am scris textul, eu l-am publicat, eu l-am susținut și îmi asum și în aceste momente, fiind împreună cu marea majoritate a colegilor mei de partid”.

Probabila plecare a lui Sorin Grindeanu în funcția de șef la ANCOM va da startul bătăliilor interioare pentru scaunul de lider al PSD Timiș. „Eu sunt în tabăra Matei Suciu întotdeauna. Voi face tot ce înseamnă PSD și în folosul partidului voi lua decizii. Bătălii nu au fost niciodată. Niciodată nu s-a ieșit din sediul PSD-ului cu hainele rupte. Sigur va fi desemnat un președinte al organizației care va ști să facă echipa”, și-a început discursul deputatul PSD.

Invitatul PRESSALERT LIVE a ezitat să răspundă atunci când a fost întrebat cum ar reacționa dacă Liviu Dragnea i-ar propune să fie președinte la PSD Timiș. „Sunt supoziții, speculații. Voi vedea pe moment, așa iau deciziile, bazându-mă pe raționamentul de moment”, a reacționat Matei Suciu, care nu a ezitat să spună în finalul emisiunii: „da, mă văd în viitoarea conducere a PSD Timiș”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.