Primarul Robu, despre „split TVA”: „Nu e bine să perturbi mediul economic”

Primarul Robu, despre „split TVA”: „Nu e bine să perturbi mediul economic”

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, se teme că aplicarea split TVA, intrat în vigoare de la 1 octombrie, ar putea îngreuna activitatea afaceriştilor din România. Edilul este convins că măsura nu ar trebui să devină una obligatorie, ci că afaceriştilor ar trebui să li se acorde libertatea de a decide cum să îşi managerieze banii.

„Poziţia pe care eu aş susţine-o ar fi să se lase opţional un termen pentru agenţii economici, să opteze dacă fac uz de conceptul acesta de splitare sau nu.


Pentru că practica trebuie să ne dovedească dacă este bine sau este rău. Este riscant să forţezi agenţii economici să schimbe aşa abrupt, chiar dacă este în grijă să fie o perioadă de opţionalitate sistemul. Nu e bine să perturbi mediul economic. Mediul economic are nevoie de stabilitate, are nevoie de predictibilitate, fiecare agent economic serios îşi face un plan de afaceri, îşi stabileşte un cash-flow şi în momentul în care vii să îl perturbi cu orice, îi creezi probleme, chiar puternic fiind. În România avem agenţi economici destul de mulţi, care funcţionează – şi este un lucru foarte bun că funcţionează – dar acolo, la limită. Nu au o situaţie financiară foarte solidă încât să poată prelua şocuri fără să se simtă în activitatea lor. Ori economia este esenţială în orice societate. (…) Cred că cea mai înţeleaptă poziţie asta ar fi să se lase agenţii economici să opteze. Să se lase o limită de timp, când se va considera că lucrurile sunt clare, se pot trage concluzii şi se poate veni atunci cu o decizie dacă e nevoie de alt gen”, a spus Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.