Seară de rock and roll „incomod” alături de olandezii de la Birth...

Seară de rock and roll „incomod” alături de olandezii de la Birth Of Joy la Timişoara

1
DISTRIBUIȚI

Formaţia olandeză Birth Of Joy a susţinut un concert aparte aseară la clubul Daos, unde publicul a avut parte de o porţie sănătoasă de rock pur, sau „sixties on steroids”, dacă e să ne luăm după autodescrierea trio-ului.

Kevin Stunnenberg (voce şi chitară), Bob Hogenelst (percuţie şi backing vocals) şi  Gertjan Gutman (orgă şi bass) şi-au delectat spectatorii cu un amestec izbutit de psychedelic rock and roll, iar printre piesele care au fost savurate de timişoreni s-au făcut remarcate o sumedenie de influenţe din vremurile de demult ca Pink Floyd,  Led Zeppelin sau The Doors şi influenţe mai actuale care includ grunge-ul anilor 90, Nine Inch Nails sau Queens of the Stone Age. Sunetul trupei olandeze a fost sută la sută analogic (după cum a fost şi mixerul de la faţa locului), iar energia degajată de cei trei olandezi pe scenă a fost una de zile mari.


Concertul din Timişoara al olandezilor a fost pus la cale de Revolution Festival şi s-a încheiat cu un binemeritat bis. Din păcate, numărul spectatorilor prezenţi a fost sub aşteptări, dar acest fapt nu a constituit un impediment pentru show-ul olandezilor care au cântat printre altele şi în deschiderea concertului Muse de la Bucureşti.

„Ceea ce cântăm noi este un soi de muzică retro. Avem influenţe diverse şi facem ce ne place. Nu avem aşteptări înaintea concertelor, vedem ce se întâmplă. Uneori ies bine concertele, alteori nu. Fiecare spectacol e diferit. În seara asta au fost puţini spectatori la Timişoara, dar noi am dat tot ce am avut mai bun din noi. E o satisfacţie aparte să cânţi pentru puţini oameni, care după spectacol vin la tine şi te felicită şi îţi spun că te aşteaptă din nou. În Olanda nu prea se întâmplă prea des asta. Suntem o trupă old school şi cântăm rock and roll incomod. Cântăm an amestec din muzica pe care o ascultau părinţii noştri la care am adăugat influenţele noastre. De la Nirvana şi multe altele. Ascultăm şi blues şi jazz şi chiar şi muzică clasică şi încercăm să ne găsim propia cale. Anul viitor scoatem cel de-al şaselea disc al nostru şi sperăm să facem în continuare ceea ce ştim cel mai bine: să cântăm“, ne-au declarat olandezii de la Birth Of Joy după concertul din Timişoara.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.