EXCLUSIV Nicolae Robu a refuzat să dea documente auditorilor Curții de Conturi,...

EXCLUSIV Nicolae Robu a refuzat să dea documente auditorilor Curții de Conturi, deși legea îl obligă. Ce fapte extrem de grave erau investigate

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a refuzat printr-un document semnat să pună la dispoziția auditorilor Curții de Conturi care erau în control mai multe documente. Asta în condițiile în care în legea de organizare și organizare a Curții de Conturi se spune că ”are acces neîngrădit la acte, documente, informații, necesare exercitării atribuțiilor sale. Entitățile auditate de Curtea de Conturi sunt obligate să-i transmită actele, documentele, informațiile solicitate, la termenele și în structura stabilite de Curtea de Conturi, și să-i asigure accesul în sediile acestora”.

Din auditarea cheltuielilor de personal – pentru Serviciul Public de Asistență Medicală Școlară din cadrul Primăriei Timișoara, din actele și documentele puse la dispoziție, auditorii publici externi au identificat existența a doi angajați – pe postul de medici – care nu au drept de liberă practică pentru anul 2016, această cerință fiind obligatorie pentru participarea la concursul de ocupare a posturilor. Cei doi angajați sunt Abid Atya Abdul Kareem  la Serviciul Public de asistență medicală școlară și Topor Alina Florentina ” identificată fără a avea parafă de medic specialist în anul 2016 și anterior acestuia, fiind promovată din postul de asistent medical în funcția de medic în data de 01.11.2012 potrivit Referatului nr. 24630/17.10.2012 (anexa nr. 49) și a Dispoziției ordonatorului de credite nr.


1263/23.10.2012 (anexa nr. 50) și angajată pe postul de medic la Serviciul Public de Asistență Medicală Școlară”.

”Având în vedere faptul că domnul Abid Atya Abdul Kareem (absolvent al Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad promoția 2011) nu este medic cu  drept de liberă practică (în nici un domeniu cu atât mai mult în domeniul medicină generală/medicină de familie/pediatrie) așa cum reiese și din adresa Direcției de Sănătate Publică Timiș nr.22731/11.11.2016 transmisă către Primăria Municipiului Timișoara, din Procesul verbal de constatare a condițiilor igienica-sanitare nr. 20814/11.11.2016 întocmit de Serviciul Control în Sănătatea Publică din cadrul D.S.P. Timiș, concluzionăm, prezentând acțiunile întreprinse de Direcția de Sănătate Publică Timiș în sesizarea Ministrului Sănătății despre acest caz , inclusiv de retragere a finanțării din bugetul de stat prin Ministerul Sănătății, a sumelor destinate să acopere cheltuielile de personal ocazionate de angajarea acestui domn, că pentru perioada cuprinsă de la sistarea finanțării din bugetul de stat de către DSP și până la data prezentului act, sumele necesare acoperirii cheltuielilor de personal au fost finanțate din bugetul local”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Când au vrut să afle cum a fost posibil să ajungă pe posturi de medic cei doi, deși nu îndeplineau condițiile legale, auditorii s-au lovit de refuzul primarului. ”Menționăm faptul că atât cele solicitate de auditorii publici externi cu privire la concursul susținut de domnul Abid Atya Abdul Kareem și al concurenților acestuia cât și dosarul personal/profesional al doamnei Topor au fost refuzate de entitate să fie puse la dispoziția auditorilor publici externi”, au consemnat în raport controlorii Curții de Conturi. În documentul semnat de Nicolae Robu s-a refuzat punerea la dispoziție a documentelor pe motiv că auditorii nu fac anchetă penală și a fost asigurat de Rodica Aurelian, șefa Serviciului de Resurse Umane, că totul s-a desfășurat conform legii. Vă reamintim faptul că Aurelian a refuzat, de asemenea, să ofere informații pe tema sporurilor ilegale date angajaților Primăriei Timișoara

1 COMENTARIU

  1. cat mai dureaza sarada asta ieftina? cat tre’ sa ne mai frece bolnavul asta psihic creierii pana intra la puscarie, cu tot cu infectii lui de subalterni si parteneri corupti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.