Funcţionara care a lăsat Teatrul German fără director nu poate fi sancţionată...

Funcţionara care a lăsat Teatrul German fără director nu poate fi sancţionată de Robu. Explicaţia primarului

0
DISTRIBUIȚI

Situaţie jenantă la Timişoara, unde Teatrul German de Stat a rămas fără director, asta cu toate că fostul manager Lucian Vărşăndan a fost evaluat cu 9,88 în vara acestui an. În 2021 Timişoara va fi Capitala Culturală Europeană, însă, în 2017, una din cele mai importante instituţii de cultură din oraş a rămas fără managerul care a condus-o impecabil vreme de 10 ani. Motivul? Acesta nu îndeplinește condițiile cerute de lege în ceea ce privește studiile. Descoperirea a fost făcută de șefa Serviciului de Resurse Umane, Rodica Aurelian, care însă nu a reușit să îi comunice lui Vărșăndan în timp util faptul că mandatul lui în fruntea teatrului nu se va prelungi.


Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, admite că situația este una penibilă dar spune că nu o poate sancționa pe Aurelian.

„Au fost nişte disfuncţii. Dânsa spune că a sesizat, că a şi transmis ceva în scris, dar că tocmai s-au schimbat persoanele care se ocupau de relaţia cu Teatrul German, cea care a fost a plecat, a venit altcineva şi pe fondul acestor discuţii nu a ajuns comunicarea în timp util şi la domnul Vărşăndan. Dar dacă s-a făcut această greşeală noi trebuie să mergem în afrondă în faţa legii în temeiul unei greşeli făcute? Este jenant că avem astfel de disfuncţii când avem atâta treabă. Am atenţionat-o şi şi ea are circumstanţele ei. Să mergem mai departe că nu e aşa simplu. Nu mă faceţi să vin să vă spun de lege. Ea vine şi arată că a făcut o adresă către un funcţionar din primărie. Fiecare funcţionar public face ceea ce consideră de cuviinţă şi dă socoteală pentu ceea ce face. Nu, că nu am nicio şansă să îi aplic vreo sancţiune care să poată rămâne în picioare având în vedere cum sunt procedurile de sancţionare”, a declarat Robu, care l-a desemnat manager interimar pe directorul adjunct al teatrului, Ioan Boldurean.

Nu este pentru prima dată când primarul evită să o sancţioneze pe Rodica Aurelian. În vara anului 2016 aceasta refuza să ofere, pe mai multe cereri în baza Legii 544, date despre cursurile de pregătire la care au participat funcţionarii din primărie. Deşi erau plătite din banii timişorenilor, Aurelian a fost de părere că informaţiile nu sunt de interes pentru cetăţeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.