Informatica Timișoara a spulberat-o cu zâmbetul pe buze pe Dunărea Călărași. Robert...

Informatica Timișoara a spulberat-o cu zâmbetul pe buze pe Dunărea Călărași. Robert Lupu răspunde acuzațiilor de la Galați, dar și primarului Robu

0
DISTRIBUIȚI
Savio, în acțiune. Foto: Informatica Timișoara / Facebook

Informatica Timișoara a dispus fără probleme pe teren propriu de Dunărea Călărași în runda a 10-a a Ligii I la futsal, prima a returului. Formația pregătită de Robert Lupu a dominat complet meciul și s-a impus cu 7-1 în fața unei echipe care s-a comportat antisportiv atunci când nu a mai putut ține pasul. Prin acest succes bănățenii au revenit pe locul 3, în fața celor de la United Galați.

La o săptămână după ce Informatica și-a anulat jocul cu Galațiul, elevii lui Lupu au zburdat pe teren cu Călărașiul. Declicul a venit în minutul 13, când Savio Valadares a marcat cu un șut ușor din unghi pentru 1-0. La pauză a fost doar 2-0 după prima reușită a sârbului Rakic, care a trimis din prima o minge venită de la colț. Tot el a făcut 3-0 în startul părții secunde iar Dunărea avea să cedeze complet după reușita de 4-0 marcat de Savio cu poarta goală din pasa antrenorulu-jucător Lupu. La acest scor Vârlan de la oaspeți l-a lovit fără minge pe brazilianul naturalizat dar a văzut doar galbeni. Savio a mai avut o bară, le-a mai strecurat mingea printre picioare călărășenilor și a mai irosit o șansă mare creată în stilu-i propriu. Peste doar un minut de la acel incident Rakic a făcut 5-0. La acest scor oaspeții au reușit să marcheze unicul lor gol, prin Jovanovic. Până la final Informatica a mai punctat de două ori, prin Simic și prin Iancu. Portarul gazdelor marcând din degajare în poarta părăsită de Cimaru. Ilaș a irosit și o penalitate pentru timișoreni, care pe final l-au trimis în teren și pe tânărul Sebastian Nastai, în vârstă de 17 ani. Frustrați, vizitatorii au mai recurs la lovituri gratuite de-a lungul jocului, precum și deja clasica vărsare a apei pe parchet, moment soldat cu o întrerupere inutilă.

În acest joc Informatica a mizat pe Iancu – Deco, Rakic, Lupu, Simic. Iar pe parcurs au mai intrat: Savio, Ilaș și Nastai. Celălalt brazilian naturalizat, Felipe Oliveira, a lipsit, fiind indisponibil o perioadă mai lungă de timp.

Atacați de ”United & friends”

”Mi-a fost frică de meciul ăsta pentru că am avut probleme săptămâna trecută. Toate discuțiile… am preferat să nu reacționăm și să muncim. Cred că am avut o săptămână de calvar, ne antrenam în patru, nu ne reveneam. E foarte greu să te antrenezi așa fără adversar. Ei se află într-o situație grea, se pare că nu au ieșit din problemele lor.


Mi-era teamă pentru că au făcut un meci bun cu Deva, au investit mult, au patru sârbi”, a spus Robert Lupu, antrenorul Informaticii despre meciul de azi.

Se pare că vestea că Informatica a anulat de la sine putere meciul de campionat cu United Galați, motivând o toxiinfecție alimentară a inflamat spiritele mai ales că moldovenii erau deja deplasați în Banat. Pe o pagină de Facebook, dar și pe site-ul lor oficial, cei din estul țării au făcut acuze grave la adresa colegilor de pe Bega. Aceștia la rândul lor susțin că Informatica nu are actele doveditoare a necazului invocat. Sub titlul ”Adevărul a ieșit la suprafață”, Toader Ștefu, președintele CS United susține că ”toată lumea a fost de partea noastră deoarece este nedrept să anulezi evenimentul după ce echipa mea a traversat România ca să respecte competiția. Toată lumea din futsalul autohton dorește o competiție corectă, iar adevărul a ieșit la suprafață. Chiar de la clubul Informatica am aflat că n-a fost vorba de nicio toxiinfecție, ci de faptul că sunt serioase probleme financiare, iar cei mai buni jucători fuseseră sfătuiți să nu intre pe teren cu noi. Astfel, s-a căutat o variantă de amânare a meciului”. Între timp a apărut informația că duelul cu gălățenii s-a amânat, acum însă se pare că mâine va fi o nouă ”judecată” la FRF în acest caz.

În legătură cu acest caz Lupu a devenit treptat virulent. ”Am avut adeverințe, dar voiau alte acte. Sincer, nu știu, s-au trimis la Federație. Mi se pare că sunt niște oameni rău intenționați, au făcut un site care să denigreze futsalul, nu să-l ajute. Acel Lumea futsalului românesc e numai lumea lor. Sunt antrenori acolo, care au predat la școala… și nu au caracter spun eu. Dacă vor să câștige cu 5-0 și să câștige campionatul, la banii pe care-i au, să le dea Comisia 5-0, eu cred că mergem acolo și batem. Singura echipă care e la nivelul nostru e Deva. Are cel mai bun lot, tot ce trebuie. Ca și joc eu cred că noi suntem cei mai buni… Miercuri e o decizie, noi când am fost la Galați au spus că au nu știu ce cu PNL-ul, că e toată sala ocupată. Ne-am dus chiar noi la sală și era liberă. Am sunat de la președintele de la futsal… aveau hârtie. Noi acum chiar am avut problemă, dacă oamenii spun că e o golănie și râd, noi ce putem spune. E problema noastră. Nu ne ascundem de nimeni… Cred că și ei s-ar bucura să câștige în teren. Dacă vom câștiga noi cred că e cea mai mare durere pe care putem să le o aplicăm”, a declarat Lupu.

Robert Lupu a avut o reacție interesantă și la adresa primarului Nicolae Robu, care ar fi dat de înțeles că Informatica e un club de sub spectrul PSD-ului. ”Domnul Lungu a mai dat ceva bani… A venit un nou sponsor la noi, ne bucurăm că a mișcat ceva. Era foarte greu, băieții răspundeau foarte bine, fac sacrificii și partea financiară nu recompensa. Nu am spus că e de vină domnul Robu sau Consiliul Județean. Cred că sunt de vină acești domni dacă nu finanțează această echipă care e cea mai bună din Sala Constantin Jude în clasament. Dar astea sunt chestiuni politice. Pe mine mă deranjează că văd niște postări ale domnului Robu: că PSD-ul pune contre, eu îl apreciez pe acest om, dar la Informatica noi nu avem nicio înfluență politică și nu înțeleg de ce nu poate să ne dea un răspuns de ce nu ne finanțează”, a conchis Robert Lupu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.