A murit încă un ortac accidentat în timpul exploziei de la mina...

A murit încă un ortac accidentat în timpul exploziei de la mina Uricani UPDATE Acuzații grave legat de cauza morții bărbatului, decedat la Spitalul de Arși din București

0
DISTRIBUIȚI

Unul dintre cei trei bărbați răniți în timpul exploziei de la mina Uricani a murit în această dimineață. Acesta se numește Alin Băran și era șeful de schimb al celor patru ortaci care, pe 30 octombrie, au fost surprinși de o aprindere de metan. Minerul era căsătorit și avea un copil, scrie Avântul Liber.

Bărbatul a fost transportat, alături de alți doi colegi, la Spitalul de Arși din București, după ce a suferit mai multe răni grave. Un alt miner a murit în timpul exploziei din mina Uricani, din județul Hunedoara, principala cauză a deflagrației fiind o aprindere de metan. Ministrul Energiei, Toma Petcu, declara că în zonă nu existau cabluri electrice care să ducă la producerea unui scurtcircuit sau la o explozie.

Anchetatorii ar fi găsit mai multe mucuri de țigară la locul producerii accidentului, astfel că una dintre ipoteze este că explozia a fost declanșată de aprinderea unei țigarete.

Guvernul a decis, ieri, să acorde ajutoare de urgenţă pentru familiile minerilor care au murit sau au fost răniţi în accidentul de la mina Uricani, din 30 octombrie, cuantumul total al ajutoarelor fiind de 60.000 de lei.

”Banii vor fi alocaţi din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei şi vor fi acordaţi după cum urmează: câte 20.000 lei pentru familiile persoanelor decedate; câte 10.000 lei pentru fiecare dintre familiile persoanelor rănite grav; câte 5.000 lei pentru fiecare dintre familiile persoanelor rănite uşor”, transmite biroul de presă al Guvernului.

UPDATE Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, face acuzații grave.


Acesta spune că minerul rănit în timpul exploziei de la mina Uricani a murit din cauza infecțiilor din Spitalul de Arși din București. Fișa pacientului arată că ortacul avea infecții cu doi germeni extrem de periculoși, care se găsesc adesea în spitale, pe care i-ar fi luat din cada în care a fost spălat.
“În opinia mea, acest spital trebuie închis imediat. Deși ne-am lăudat că acestui spital i s-a făcut o secție de Terapie Intensivă nouă, modernizată, cu protecția pacientului și a personalului, această secție este colonizată cu bacterii foarte periculoase. Mai mult, procedurile de îngrijire medicală sunt de-a dreptul criminale. Pacienții sunt spălați într-o cadă, aceeași cadă veche de ani de zile, care are aceeași husă, care trebuie să fie de unică folosință. Acea husă nu poate fi dezinfectată prin nicio procedură, este o husă de unică folosință. Cei de la spital spun că pacientul a luat germenii din mină. Pacientul era steril la internare”, a declarat Vasile Barbu, pentru Digi 24.
Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși din București, Adrian Stănculea, nu a dorit să comenteze afirmațiile făcute de președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, precizând doar că acestea sunt “aberații”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.