Parlamentarii PNL Timiş, despre „belenizarea” României şi necesitatea destituirii Guvernului Tudose

Parlamentarii PNL Timiş, despre „belenizarea” României şi necesitatea destituirii Guvernului Tudose

0
DISTRIBUIȚI

Atac dur din partea senatorului PNL Alina Gorghiu şi a deputatului PNL Marilen Pirtea la adresa guvernului PSD. Liberala este de părere că miniştrii din subordinea premierului Mihai Tudose fac o teabă atât de proastă încât ar fi nevoie de două moţiuni de cenzură la adresa guvernului PSD. Modificările legilor Justiţiei şi ale Codului Fiscal sunt principalele motive pentru care liberala critică actualul guvern.

„Regret că nu există în Constituţie posibilitatea de a depune două moţiuni de cenzură pentru că e primul guvern care merită.


De obicei, îţi e greu ca partid să găseşti o temă atât de importantă şi de bine articulată pentru a formula o moţiune de cenzură pentru că moţiunea de cenzură are efecte politice, pică guvernul şi are şi măsuri juridice. De data aceasta, măsurile fiscal-bugetare care constituie tema moţiunii PNL, dar dacă ritmul se menţine şi PSD foloseşte dinamica aceasta pe tema legilor Justiţiei ar fi necesară o altă moţiune de cenzură”, a declarat Alina Gorghiu.

Deputatul Marilen Pirtea crede că la mijloc ar fi vorba de un şantaj practicat de PSD la adresa multinaţionalelor din România.

„Eu consider că este un plan diabolic al PSD prin care acum câteva luni, dacă ţineţi minte, a arătat pisica unor companii multinaţionale mari, mai ales băncile acuzând că nu plătesc impozit pe profit, dar nu au insistat pe această măsură. După care venim cu acest pachet de măsuri de trecere a contribuţiilor fiscale către angajat, ştiind că această măsură nu are impact în sistemul bugetar, totuşi ar fi o problemă în domeniul privat. Aseară am văzut că BCR şi alte companii private au anunţat că vor mări salariile angajaţilor, ca să le menţină. (…) Vom asista, vreau să trag un semnal de alarmă, la un fenomen pe care l-aş numi ‘belenizarea’ României. În laboratoarele PSD s-a lucrat la acest proiect Belina. Fiind unul de succes pentru ei, el va fi extins şi extrapolat la nivel naţional. Am anumite motive să cred, să nu le numesc informaţii, că se doreşte desfiinţarea ADS şi patrimoniul acestuia să fie trecut în proprietatea diverselor entităţi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.