Pasajul Jiul, inaugurat cu laude, crize de nervi, prezentări la proiector și...

Pasajul Jiul, inaugurat cu laude, crize de nervi, prezentări la proiector și muzică UPDATE 2 Ce a spus primarul Robu despre marcajele rutiere FOTO și VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Pasajul Jiul va fi deschis circulației astăzi, la ora 15.00. Înainte de asta, însă, a avut loc inaugurarea oficială, programată pentru ora 14.00.

Terenul a fost pregătit cu atenție înainte de sosirea primarului Robu: zona pasajului a fost curățată cu grijă de frunzele uscate de cei de la Horticultura, iar Cătălin Iapă, consilierul primarului Nicolae Robu, și Nicu Bitea, liderul de grup al consilierilor județeni liberali au pregătit panglica care urma să fie tăiată de șef.

Nicolae Robu a sosit la inaugurare cu mașina „de serviciu”, alături de soție, iar fiica sa l-a filmat cu ajutorul unui selfie-stick. În timp ce primarul Robu venea, pe jos, dinspre malul Begăi, unde a fost lăsat de mașină, „alaiul” era filmat de două drone.

Întrebat despre marcajul haotic din intersecție, edilul-șef a răbufnit din nou la adresa jurnaliștilor, spunând că „aveți așa o atracție către polul penibulului”, însă evitând să răspundă la întrebare. „Sunt unii care nu au nimic în comun cu jurnalismul. Eu comunic cu toată lumea, pe mine mă interesează zecile de mii de timișoreni care apreciază ce facem, pe bună dreptate”, a mai spus Robu. La inaugurare asistă mai mulți apropiați ai primarului, printre care Ionuț Nasleu sau Teodor Tuducan, dar și mai mulți timișoreni curioși.

Amintim că lucrările de reabilitare și lărgire a Pasajului Jiul s-au licitat la suma de 4,7 milioane de euro, adică 17.693.552 de lei, fără TVA. Conform contractului, durata de execuție a lucrărilor executate de firma PORR era de 14 luni. Șantierul de la Jiul a fost deschis în vara anului 2016.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE În prezentarea sa de aproape jumătate de oră, edilul șef nu a uitat, ca de obicei, să-și critice criticii.


„Avem, din păcate, în orașul nostru, și un segment de timișoreni care sunt nedemni de calitatea de cetățean a acestui oraș, care boicotează orașul fie de pe pozițiile politice pe care le ocupă, fie de pe alte poziții unde sunt plătiți ca mercenarii de cel mai jos nivel, să pună contre la tot ce alții, prin zbaterea lor, fac bun pentru orașul nostru. Acestora nu le mulțumesc, ci le urez să se simtă minunat când vor beneficia și ei, alături de noi, ceilalți, de această lucrare. Să ne bucurăm, stimați timișoreni, de această nouă și importantă realizare a noastră. Mergem înainte, mai avem foarte multe lucruri de făcut și le vom face, pe noi nu ne oprește nimeni”, a spus Nicolae Robu.

Primarul a acordat diplome de merit mai multor persoane care au avut de a face cu lucrările de la pasaj, în acordurile muzicii „prestate” de câțiva membri ai Filarmonicii „Banatul”, iar apoi l-a chemat pe șoferul Vasile și a urcat în mașină pentru a trece prin pasajul pe care tocmai îl inaugurase.

UPDATE 2 Primarul a vorbit până la urmă și despre marcajele rutiere care au stârnit vâlvă pe internet. „Să lăsăm şoferii să decidă dacă sunt sau nu utile. Dacă nu, vor fi pot fi făcute altfel. Nu facem atâta caz acum din nişte marcaje.Specialiştii spun că sunt foarte bune că ghidează conducătorii auto indiferent de pe ce direcţie vin în această direcţie foarte complicată. Dacă se va constata că sunt prea încărcate, sigur că se poate interveni şi se pot simplifica lucrurile. Haideţi să vorbim despre lucruri importante”, a declarat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.