Vot în Consiliu Local Timișoara pentru desființarea Colegiului Tehnic „Ion Mincu”. Vezi...

Vot în Consiliu Local Timișoara pentru desființarea Colegiului Tehnic „Ion Mincu”. Vezi motivele UPDATE 2 Planurile primăriei cu clădirea școlii

5
DISTRIBUIȚI

Consiliul Local Timişoara a decis ieri: Colegiul Tehnic „Ion Mincu” trebuie să fie închis! Consilierii locali au aprobat, în plen, pe ordinea de zi suplimentară oportunitatea închiderii şcolii şi mutarea elevilor la mai multe şcoli în funcţie de specializare. Decizia CLT are în vedere modificarea reţelei şcolare din Timişoara. Aleşii locali nu au însă un acord explicit din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, iar în aceste condiţii problema ar putea fi tranşată de Ministerul Educaţiei.

„Sunt mai multe motive pentru care se întâmplă propunerea noastră ca oportunitate într-un astfel de demers. Pe de o parte, pentru că s-a pornit de la ciclul primar şi ciclul gimnazial, în cadrul Liceului Mincu deşfrăşurându-şi activitea fosta şcoală generală numărul 26, în această perioadă a avut mari scăderi de efectiv de elevi pentru alăturarea cu şcoala Mincu. Avem două şcoli în aceeaşi zonă. Şcoala generală numărul 26 şi şcoala generală numărul 24. Şcoala numărul 24 ajunge foarte curând să îşi desfăşoare activitatea în trei schimburi, nu două, şi şcoala numărul 26 are un număr sensibil mai mic de clase. Considerăm că prestigiul şcolii numărul 24 poate influenţa pozitiv şi procesul educaţional din şcoala numărul 26, acesta fiind motivul comasării pe zona primară. Pe zona vocaţională, clasa de Arhitectură ar urma să funcţioneze în cadrul Liceului de Arte, ambele profile fiind vocaţionale, ele fiind apropiate din punct de vedere al multor materii şi rezolvând din acest punct de vedere modul în care se desfăşoară activitatea la Tănăsescu într-un loc foarte potrivit pentru ambele profile. Clasa de Electronică ar urma să meargă la Ungureanu, acolo unde există deja o tradiţie şi mai multe clase de acest tip şi clasa de Construcţii la Colegiul Tehnic de Vest.


În momentul de faţă suntem într-o propunere de reţea şcolară şi de divizare totală. Ea are un drum, către Inspectoratul Şcolar. O să vedem când primim avizul conform. Din ceea ce am discutat până acum, probabil că va fi de acord. Dacă nu îl primim, urmează să ne întoarcem cu reţeaua şcolară în plen, să votăm altă formă şi dacă CLT nu va vota, probabil că reţeaua şcolară se va aproba prin ordin de ministru”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

În cadrul şedinţei de plen a fost prezent şi directorul colegiului, Ionel Dima, care le-a explicat consilierilor ca desfiinţarea şcolii care are rezultate bune la concursuri şi olimpiade ar fi o greşeală.

UPDATE Aura Danielescu, inscpectorul școlar general al județului Timiș, nu a dorit să comenteze proiectul de hotărâre adoptat în Consiliul Local Timișoara. “Până nu primim de la Primăria Timișoara, respectiv de la consiliul local, hotărârea oficială, nu vă putem face nicio declarație. Eu îmi motivez întotdeauna punctul de vedere. În momentul în care primim ceva oficial, voi convoca la inspectoratul școlar o conferință de presă. Până atunci, îmi rezerv dreptul de a nu emite judecăți vizavi de ceva ce nu s-a concretizat. Și dacă am vorbit cu reprezentanții primăriei, nu doresc să fac nicio afirmație care să fie nefondată, până în momentul în care primesc oficial. Nu am spus nici că s-a vorbit, nici că nu s-a vorbit, nu dau vina nici pe unii, nici pe alții. Veți primi de la noi toate datele clare și informate, dar în momentul în care le avem”, a precizat Aura Danielescu.

UPDATE 2 Întrebat ce se va întâmpla cu spațiul în care funcționează Colegiul “Ion Mincu”, viceprimarul Dan Diaconu a explicat, astăzi, că prima propunere este aceea de mutare a câteva dintre clasele Liceului “Nikolaus Lenau”. “Liceul Lenau are o presiune uriașă în ceea ce privește clasa pregătitoare și clasele de gimnaziu. El funcționează acum în patru spații, dintre care două sunt cu probleme. Pe de o parte, spațiul în care ne aflăm în chirie la RATT, de pe Intrarea Doinei, dar care având o destinație nu de școală, ci de birouri, va avea probleme în a fi autorizat ISU. Și, pe de altă parte, spațiile pe care le folosim acum în fostul cămin de pe str. Nemoianu, care sunt spații mici, formate din foste camere, pentru clasa pregătitoare și clasa întâi. Mutarea gimnaziului și a școlii primare din Liceul Lenau până la edificarea noului campus în spațiile Colegiului Mincu ar rezolva temporar această problemă”, a afirmat Dan Diaconu. (Adriana Mîț)

 

5 COMENTARII

 1. CARE clasa de electronica???? Asa credeti, ca avem doar una?
  Sunt 4 ani de cand tocmai ati comasat Posta cu Mincu, iar ne innebuniti???????????????

  Voi ati votat ieri si habar nu aveti ce ati votat, ce consecinte sunt intr-o scoala. Sau ati votat ce vi s-a ordonat de la partide. Toate o apa si un pamant!
  Nici o problema, vom vota si noi cand ne vine randul. RUSINE ISJ SRL Imobiliare!

 2. De ce nu se construiesc scoli?Intelegem ca Liceul Lenau ar urma sa ocupe spatiul Liceului Mincu.E normal?
  De ce Facultatea de Arhitectura este dintotdeauna in cadrul Universitatii Politehnica si nu alaturi de celelalte profile artistice?Am vazut ca domnul Robu(desi acest apelativ de domn nu i se potriveste) a invocat faptul ca Arhitectura trebuie sa fie cu Artele si sectia de onstructii cu Liceul de Constructii.
  Liceul „Ion Mincu” a avut clase de informaica si inainte de unirea din 2013.

  Ce se intampla cu personalul auxiliar?Va invitam in scoala sa vedeti ce efecte a produs mizeria de aseara.De ce nu a intrebat nimeni oamenii direct implicati?
  Se restructureaza totul dupa bunul plac al unor persoane fara sa se gandeasca nimeni la efecte.
  Sa va fie rusine!

 3. Deci copilul meu pleaca de la Mincu, pentru ca in locul lui sa vina un copil de la Lenau, nu? Habar nu aveti, o clasa de ekectronica???? Nici nu stiti ce ati votat, psd pnl, aceeasi ciuma rosie. Na, asteptati voi sa votam!
  Isj credeam ca e echidistant, dar psd pare ca nu cunoaste notiunea.

 4. incredibil cat de simplu s-a rezolvat „treaba”….
  domnu’ robu, vreau si eu un liceu cand mai aveti de dat…. ma multumesc si cu o scoala generala…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.