Conducerea Colegiului Tehnic “Ion Mincu” din Timișoara: Inspectoratul Școlar Județean Timiș și-a...

Conducerea Colegiului Tehnic “Ion Mincu” din Timișoara: Inspectoratul Școlar Județean Timiș și-a dat avizul pentru desființarea liceului. Cum se opun reprezentanții școlii UPDATE Ce spune viceprimarul Dan Diaconu

2
DISTRIBUIȚI

ion mincu

Inspectoratul Școlar Timiș a decis: Colegiul Tehnic “Ion Mincu” din Timișoara va fi desființat, o hotărâre în acest sens fiind luată, aseară, în cadrul consiliului de administrație al instituției.

Informația a fost confirmată de directorul unității de învățământ, Ionel Dima. “Aseară, în consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Timiș, s-a dat avizul conform pentru divizarea totală a Colegiului Tehnic Ion Mincu”, ne-a declarat Ionel Dima.

Directorul Colegiului Tehnic “Ion Mincu” spune că profesorii și părinții se opun acestei decizii. Astfel, în urmă cu câteva zile, mai mulți avocați plătiți de Sindicatul Învățământului Preuniversitar din județul Timiș au atacat în instanță decizia Consiliului local Timișoara.

Vă reamintim că, în data de 21 noiembrie, Consiliul Local Timișoara a votat un proiect de hotărâre privind “reorganizarea prin divizarea totală” a unității de învățământ, în clădire urmând a fi mutate o parte din clasele Liceului “Lenau”, iar aseară, ISJ Timiș și-a dat avizul privind această decizie.

“Noi avem o acțiune în instanță.


Sindicatul Învățământului Preuniversitar din județul Timiș a plătit avocați și ne va reprezenta, în care am solicitat, în primul rând, suspendarea hotărârii de consiliu local în legătură cu divizarea totală și apoi, pe fond, respingerea ei, declararea hotărârii ca fiind ilegală. Dar, deocamdată, am cerut suspendarea efectelor. Dacă se suspendă, atunci probabil că avizul conform de ieri al inspectoratului școlar nu mai este valabil. Avocații noștri au depus la Tribunalul Timiș documentele necesare, în urmă cu câteva zile”, ne-a explicat Ionel Dima.

Până la ora publicării acestui articol, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Timiș nu a putut fi contactată.

UPDATE Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, a confirmat, pentru PRESSALERT.ro, că Inspectoratul Școlar Timiș a dat avizul favorabil în ceea ce privește desființarea Colegiului Tehnic “Ion Mincu”. Pentru ca unitatea de învățământ să poată fi desființată începând cu anul școlar următor mai este nevoie de un pas: aprobarea de către Consiliul Local Timișoara a rețelei școlare pe 2018 – 2019, care se va realiza cel târziu până în luna februarie.

“Am primit avizul conform de la inspectoratul școlar, a fost înregistrat la Primăria Timișoara, astăzi. Urmează o hotărâre de consiliu local pentru aprobarea definitivă a rețelei școlare. Noi am avut o hotărâre de consiliu local de propunere a rețelei școlare, care a mers spre studiu la inspectoratul școlar pentru avizul conform. După obținerea avizului conform, urmează să dăm o hotărâre de consiliu local pentru aprobarea definitivă a rețelei școlare pe 2018 – 2019. În cazul în care și această hotărâre de consiliu local va fi votată, măsurile din HCL-ul de propunere vor fi luate începând cu data de 15 septembrie 2018. În ianuarie, cel târziu în luna februarie HCL-ul va fi propus la vot, în plen”, ne-a declarat Dan Diaconu.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.