Suporterii Politehnicii Timișoara pornesc din nou în ”Marșul Eroilor”, în memoria celor...

Suporterii Politehnicii Timișoara pornesc din nou în ”Marșul Eroilor”, în memoria celor căzuți la Revoluție

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Adrian Pîclișan

Suporterii timișoreni țin, ca în fiecare an, flacăra aprinsă pentru cei care s-au stins în lupta pentru eliberarea Româneii de sub jugul comunist. ”Marșul Eroilor”, la 28 de ani de la Revoluție, are sloganul ”Cine uită, e complice!” și va începe sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 17.00, în Piața Maria.

Tradiționalul marș organizat de suporterii formației de fotbal Politehnica generează în continuare o mobilizare mai mare față de multe alte acțiuni dedicate Revoluției din Decembrie 1989.


Și în acest an fanii alb-violeți, dar și restul timișorenilor, sunt invitați în piața în care a început totul. De aici se va pleca în marșul care va cuprinde puncte cheie din lupta anti-comunistă de acum 28 de ani. Pe parcursul traseului cunoscut, până la Cimitirul Eroilor, cortegiul va avea opriri la Catedrala Mitropolitană, în fața Operei și la Memorialul Revoluției.

”Sâmbătă după amiază ne strângem, ca în fiecare an, în Piața Maria, locul în care în acel Decembrie izbucnea scânteia libertății. Vom păși din nou pe urmele părinților și fraților noștri, sperând la mai bine și păstrând în suflet mereu vie amintirea lor.

E de datoria ta să fii acolo, an de an. Altfel Timișoara va fi cuprinsă de uitare și vom fi cu toții complici! #cineuitaecomplice”, se arată pe pagina evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.