RETROSPECTIVĂ 2017 Vieți salvate în operații spectaculoase, în premieră regională sau națională,...

RETROSPECTIVĂ 2017 Vieți salvate în operații spectaculoase, în premieră regională sau națională, în spitalele din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Medicii care lucrează în spitalele de stat din Timișoara au făcut, și în anul 2017, minuni pentru mai mulți pacienți care sufereau de diferite afecțiuni grave. Astfel, în urma efectuării unor operații în premieră regională sau națională, au fost salvate numeroase vieți, în mod miraculos.

Una dintre cele mai complexe intervenții chirurgicale a fost efectuată, în luna martie, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. În total, peste 20 de medici s-au mobilizat pentru a salva viața unei tinere de 25 de ani, însărcinată în luna a șaptea, care risca să moară dacă nu era operată urgent pe inimă. Iar intervenția, realizată în premieră națională la Timișoara, a fost un real succes. Prima dată, o echipă de medici neonatologi au efectuat operația de cezariană, fetița fiind scoasă în viață din burtica mamei, iar apoi femeia a fost operată pe inimă. Ambele vieți au fost salvate de medicii timișoreni.

În luna februarie, și medicii de la Spitalul Județean Timișoara au realizat o operație spectaculoasă, în premieră regională.


Un bărbat în vârstă de 64 de ani, dintr-o comună din județul Timiș, a fost operat cu robotul chirurgical Leo, după ce a ajuns la spital pentru că nu mai putea înghiți. Medicii din cadrul Clinicii II Chirurgie au constatat că este vorba despre o tumoră la nivelul esofagului, iar în urma investigațiilor medicale realizate, au decis să-l opereze cu robotul de peste un milion de euro achiziționat cu bani europeni în urmă cu aproximativ doi ani.

21 de medici s-au mobilizat, în luna septembrie, pentru a salva viața unei fetițe în vârstă de 11 ani, grav bolnavă. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Timișoara, fetița avea o malformație facială de mari dimensiuni, de aproximativ șase centimetri. Copila a fost operată pentru prima dată la Clinica de Maxilo-Faciale, astfel că medicii au reușit să oprească temporar sângerarea și să salveze viața pacientei. Între timp, a fost planificat un tratament endovascular minim invaziv, fetița fiind supusă, în premieră, unei proceduri de embolizare a malformației. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Timișoara, această procedură se impunea de urgență, pentru că malformația era ruptă, iar fetița avea o hemoragie consecutivă în cavitatea bucală, ce-i punea viața în pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.