S-au aprins luminițele de Crăciun, în centrul Timișoarei. Ce rol a preluat...

S-au aprins luminițele de Crăciun, în centrul Timișoarei. Ce rol a preluat viceprimarul Dan Diaconu de la Nicolae Robu. INNA și focuri de artificii, în încheierea serii FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-918922818">

Centrul Timișoarei a devenit neîncăpător pentru miile de oameni care au venit la deschiderea Târgului de Crăciun și la concertele organizate de Primăria Timișoara cu ocazia Zilei Naționale a României. Spre deosebire de alți ani, primarul Nicolae Robu a lipsit de la ceremonie, rolul său de amfitrion fiind preluat de viceprimarul Dan Diaconu. Acesta  a urcat pe scena din Piața Victoriei cu trei copii aleși din mulțime care, după o numărătoare până la 5, au pornit iluminatul de sărbători. Nu înainte ca fanfara Big Band să intoneze imnul României.

Anul acesta, în cadrul Târgului de Crăciun, au fost amplasate 100 de căsuțe în Piața Victoriei și în parcarea Modex, unde se găsesc preparatele culinare. Ca o noutate față de anul trecut, comercianții de produse de sezon au primit loc de căsuțe și în Piața Libertății.  Târgul de Crăciun rămâne deschis până în 7 ianuarie, însă viceprimarul Diaconu a spus că în fiecare an acesta s-a prelungit cu o săptămână.

Foto: Virgil Simonescu

După concertele de muzică populară, Dan Diaconu a plecat să facă tradiționala baie de mulțime, pe care o făcea în alți ani primarul Robu, pe strada Mărăști. Interesant este că acesta a plecat însoțit de cinci agenți de la Poliția Locală, îmbrăcați în civil.

Primăria Timișoara și Casa de Cultură au pregăit un program de concerte care se va întinde pe toată durata lunii decembrie. Cap de afiș al concertelor în această seară vor fi Alina Eremia și INNA. Programul artistic se va încheia la ora 22.45, cu un foc de artificii.

Foto: Loredana Codruț

Inna a cântat în fața timișorenilor care au înfruntat temperaturile scăzute până aproape de ora 23.00, iar seara s-a încheiat cu un foc de artificii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.