BC SCM Timișoara s-a impus și în returul derby-ului cu BC Timba....

BC SCM Timișoara s-a impus și în returul derby-ului cu BC Timba. În formulă restrânsă, ”urșii” s-au ținut trei sferturi aproape de alb-violeți

1
DISTRIBUIȚI

Timba nu a realizat surpriza nici în derby-ul Timișoarei. Deși galben-negrii, în postura de gazde, au condus pe tabelă, BC SCM s-a impus și în jocul direct din retur, scor 98-83. Partida a fost destul de echilibrată, peste așteptări, până spre finalul sfertului 3. În cele din urmă însă banca scurtă a ”urșilor” și valoarea ”leilor” și-a spus cuvântul.

La fel ca în multe jocuri recente BC Timba și-a adjudecat primul sfert. 27-20 a fost scorul după zece minute. La un moment dat echipa lui Dan Ionescu având +12. Ce-i adevărat, astăzi și BCT-ul a început jocul cu trei români. ”Urșii”, oricum nu puteau avea mai mult de trei străini, în condițiile în care și Florveus a părăsit echipa înainte de Revelion. Astfel, era de așteptat ca ”leii” să se impună treptat. Totuși, declicul a venit mai târziu. Chiar dacă în sfertul 2 ”oaspeții” trecuseră în avantaj, la 39-40 prin reușita lui Burdgess. ”Urșii” nu s-au dat bătuți ușor. 44-45 a fost scorul pauzei iar în sfertul 3 Kovacevic a egalal la 50. Pe finalul acestei părți a jocului însă BC SCM Timișoara a reușit să se desprindă. Rotația gazdelor neavând cum să funcționeze cu un total de nouă oameni pe ”foaie”. Mijajlovic a dus scoru la 69-61. În ultima pătrime ”leii” s-au distanțat lejer și au avut la un moment dat +22 după trița lui Tohătan.

Victoria asigură BCT-ului prezența pe locul 2 și după runda 12. Timba rămâne pe 10.

Cel mai bun marcator al ”urșilor” a fost Cameron Naylor, autor a 21 de puncte. Pentru Timba a mai punctat: M. Lazăr (11), Boloni (8), Reljic (19), Kovacevic (10), L.


Rotariu (6), Balmuș (2) și Medgyesy (6). De partea cealaltă Jordan Burdgess a fost și coșgheterul jocului, cu 22 de puncte marcate pentru BCT. Ceilalți realizatori ai ”leilor” au fost: Popa Calotă (10), Drăgușin (3), Tohătan (8), Komatina (14), Gheorghe (11), Mijajlovic (16) și Diaz (14).

”Am fost oarecum în meci în toate jocurile. Putem juca o repriză-două, dar nu avem rotație care să ne țină până la sfârșitul meciului. Asta e concluzia pe care pot să o am… Nu știu ce a fost în tur. Au fost 15 puncte diferență, asta e. Din câte știu eu până în 28 februarie se mai pot face transferuri. Meciurile care ne interesează pe noi le avem la sfârșitul lunii ianuarie, avem în martie. Deci să nu ne mire dacă mai avem meciuri în aceeași structură”, a declarat Dan Ionescu, tehnicianul Timbei.

”Am încheiat la o diferență confortabilă. Pot să spun că e meciul care ne-a dat cele mai mari bătăi de cap în acest campionat. Cred totuși că am făcut un efort considerabil, am avut momente bune de dominare în care ne-am asigurat avantajul. Am avut momente proaste, nerealizări tehnice și tactice, dar am și avut momente bune. Au fost greșeli prin care i-am lăsat să stea aproape de noi. Cred că e echipa care ne-a făcut cele mai multe recuperări ofensive, au dat numeroase puncte din greșelile noastre… Sper ca la meciul cu Pitești să fie refăcut Jeremic, are o contuzie la articulația degetelui mare de la picior. Vine după o perioadă de două săptămâni fără antrenament, nu știu în ce măsură va fi apt. Piteștiul e o echipă solidă, care ne-a bătut în tur. Ne-am dori să câștigăm pentru că e o dispută de clasament”, a spus și Tudor Costescu, antrenorul lui BC SCM Timișoara.

Pentru BC Timba urmează pe 13 ianuarie un meci pe teren propriu cu Craiova. De partea cealaltă, BC SCM Timișoara întâlnește peste trei zile, tot de la ora 18.00, Piteștiul, în ”Olimpia”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.