BC Timba ”reîncărcată” a trecut la pas de suferinda BC Mureș. ”Urșii”...

BC Timba ”reîncărcată” a trecut la pas de suferinda BC Mureș. ”Urșii” ar putea să se mai întărească cu jucători de pe plan intern GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

BC Timba Timișoara s-a impus neașteptat de ușor la prima vedere în fața ardelenilor de la BC Mureș Tg. Mureș. Oaspeții se confruntă însă cu probleme financiare și au venit în Banat cu un lot restrâns numeric, ceea ce a facilitat succesul clar al ”urșilor”, scor 92-63. Străinii cu vechime din tabăra galben-negrilor au fost cei mai buni marcatori ai jocului.

Primul sfert (21-17) a fost mai strâns în ciuda problemelor oaspeților, care au făcut eforturi serioase pentru această deplasare. De altfel, la Timișoara ”tigrii” vor sta până vineri, inclusiv, când vor juca cu cealaltă echipă de pe Bega, BC SCM. ”Urșii” au început însă să se distanțeze pe tabelă încă din a doua pătrime a jocului. 50-36 a fost rezultatul înregistrat la pauză. Doar Tamas Boloni nu a fost folosit de Dan Ionescu, Timba a putut profita pentru a doua oară în acest an de noii jucători străini. Ultima pătrime a început de la 71-48 în favoarea gadelor, care au obținut al doilea succes la rând și doar al patrulea din acest sezon. Cu cele două puncte Timba a egalat Mureșul.

Dejan Kovacevic a fost coșgheterul partidei, cu 20 de puncte. El a fost urmat dintre colegi la capitolul puncte de Cameron Naylor, autor al unui double double împreună cu cele 10 recuperări realizate. Ceilalți marcatori ai Timbei au fost: Medgyesi (5 puncte), Balmuș (4), Lazăr (14), Pierce (4), Ostojic (4), Reljic (17) și Dumic (5). Pentru BC Mureș David Engi Rosenfeld a fost principalul realizator, cu 15 puncte astăzi.

Următorul joc al ”urșilor” va fi tot pe teren propriu, contra Sibiului, sâmbătă, de la ora 20.00.

Tehnicianul Dan Ionescu a spus după meci că BC Timba ar putea profita de faptul că mai are două extra transferuri. În condițiile în care echipa are acum șase străini întăririlea ar putea veni la capitolul jucători autohtoni.


”Ei au venit cu o echipă mai descompletată decât mă așteptam. Poate de aceea băieții mei au început în sistem diesel. Mai ușor. Pe fondul crizei financiare care persistă la Tg. Mureș s-ar putea să fie o victorie cu o contracandidată. Încă mai avem de lucru. Sunt mulțumit de diferență, trebuie să-i integrăm și pe cei nou veniți. Sper să o facem în meciul de sâmbătă cu Sibiul și cu Steaua în Cupă”, a declarat Dan Ionescu.

”Nu sunt prea multe de spus. Am venit cu o echipă foarte tânără și neexperimentată. Timba a fost o echipă mai bună azi. Jucătorii străini, atletici, au făcut diferența. Trebuie să ne recuperăm jucătorii. S-a văzut rotația scurtă. Avem doi accidentați, Person și Santa. Sper să revină cât mai repede. Eu acum am văzut prima dată Timba, sincer nu m-au impresionat. Cu ceilalți jucători altfel va arăta următorul meci direct și rezultatul”, a spus și Barnabas Szaszgaspar, tehnicianul Mureșului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.