Consilierul local Luminița Țundrea, oripilată de felul în care arată clădirea unde...

Consilierul local Luminița Țundrea, oripilată de felul în care arată clădirea unde a avut sediul ziarul „Timișoara”. Ce justificare a găsit Ștefan Sandu pentru lipsa Muzeului Revoluției VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

În timp ce Poliția Locală informa prin intermediul unui comunicat de presă că numărul oamenilor străzii a scăzut considerabil în ultimul an, PRESSALERT.ro a publicat un material prin care a arătat cum o clădire emblematică a municipiului este locuită de cei fără adăpost. Este vorba de construcția în care a funcționat ziarul „Timișoara”, aflată la o aruncătură de băț de centrul orașului, lăsată în paragină de administrația locală, după ce a mărit chiria și a forțat astfel redacția să părăsească încăperile în care-și desfășura activitatea.

Consilierul local Ștefan Sandu (PNL), invitat la emisiunea PRESSALET LIVE, a recunoscut că situația e una regretabilă și că ar trebui ca pe viitor aleșii locali să găsească o soluție. „Într-adevăr, situația e neplăcută, tragică. Decizia de mărire a chiriilor a trebuit să fie aplicată, iar la vremea respectivă, noi, cei din PD, nu am fost de acord cu ea. A fost aplicată tuturor în egală măsură. Nu știu dacă se putea sau nu se putea face o diferențiere. Am putea face mai mult pentru ziarul Timișoara. Clădirea ajunsese într-o stare avansată de degradare. Se poate găsi o modalitate de a pune în valoare simbolic clădirea. Nu este nici prima, nici ultima dintre problemele orașului, ci una care trebuie rezolvată”, a declarat Ștefan Sandu, consilier local PNL.

Reprezentanta PSD din Consiliul Local Timișoara, Luminița Țundrea, crede că la originea dezastrului în care s-a ajuns stă managementul public deficitar, nepăsător.


„Din păcate, România nu are suficienți manageri pricepuți în administrația publică. În privat, actul incorect sancționează drastic profitul firmei, însă în administrația publică există o inerție foarte mare cu privire la efectul greșelilor de gestiune. Este necesară o minte limpede, caer să gândească acțiunile, un bun manager ce știe să delege oamenii potriviți care să facă lucrurile. Chiar m-a șocat vestea, am distribuit știrea”, și-a exprimat punctul de vedere Luminița Țundrea. Situația este cu atât mai regretabilă, cu cât clădirea este un simbol al orașului de unde a pornit Revoluția. „Noi, timișorenii, reprezentăm ceva petnru România. De aici a pornit Revoluția, am fost tot timpul rebeli, neconvenționali și deschizători de drumuri pentru restul țării. Mi se pare dramatic ca sediul ziarului Timișoara, simbol pentru Timișoara, să fie în asemenea hal”, a specificat Luminița Țundrea.

Deși are o identitate cunoscută foarte bine la nivel național, pe care se poate construi turismul orașului, Muzeul Revoluției este încă foarte departe de Timișoara. „Muzeul Revoluției este un subiect despre care toată lumea implicată politic și-a dat cu părerea. Realitatea este cea pe care o trăim, nu s-a întâmplat concret nimic. A pornit la un moment dat construcția unui spațiu, însă nu s-a întâmplat nimic. Subiectul a început prost, a continuat prost și nimeni nu și-a făcut un țel personal din a duce acest subiect la capăt. Ca să avem un Muzeul al Revoluției cineva trebuie să-l ia ca un proiect personal. Dacă se lovește fiecare tangențial, nu se va obține nimic”, a fost de părere Ștefan Sandu, consilier local PNL.

În cadrul emisiunii din această seară, Luminița Țundrea a declarat că va depune o cerere de proiect în ceea ce privește Muzeul Revoluției. „Eu voi face o cerere de proiect. Îl aduc în consiliul local, să văd opinia consilierilor PNL, dacă va exista sau nu unanimitate”, a menționat consilierul local PSD, Luminița Țundrea.

Întrebat de ce crede că nu se construiește un Muzeu al Revoluției în orașul care a pornit strigătul către libertate, Ștefan Sandu a spus că: „Timișoara are bani, însă nu sunt banii totul, e nevoie de o clădire, de o locație”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.