Cum slăbim după sărbători

Cum slăbim după sărbători

0
DISTRIBUIȚI

Mesele îmbelșugate de sărbători mișcă acul cântarului mai departe decât de obicei pentru mulți români, însă o serie de sfaturi ar putea face revenirea la forma ideală mai ușoară.

Mâncați puțin și des

Oamenii care își mențin silueta fără efort în ciuda trecerii anilor au un obicei în comun. Aceștia mănâncă puțin și des. De altfel, știm cu toții că ar trebui să mâncăm de cel puțin trei ori pe zi, dar și că între mesele principale ar trebui să luăm două gustări, în principal fructe. Însă, nu de puține ori, din cauza programului încărcat, mulți dintre noi neglijăm recomandările medicilor și ajungem să mâncăm în grabă, fără a ține cont de tipul de alimente pe care le consumăm. Specialiștii atrag atenția că mesele dese nu doar că ne stimulează metabolismul, ci că ne ajută și să avem mai multă energie.

Limitați consumul de alcool

Deși mulți dintre noi îl considerăm ca pe o simplă licoare magică ce ne ajută să ne destindem, alcoolul vine cu un aport caloric serios pentru organism. 100 de mililitri de bere blondă conțin 48 de calorii, în vreme ce berea fără alcool are un aport caloric redus, de doar 27 de calorii. 100 de mililitri de coniac ne aduc un plus de 239 de calorii, iar aceeași cantitate de șampanie aduce organismului 100 de calorii. Una din cele mai populare băuturi de pe piață, cidrul, aduce și el un aport caloric semnificativ de 53 de calorii pe 100 de mililitri. 100 de mililitri de whisky conțin nu mai puțin de 220 de calorii.

Beți mai multă apă

Oamenii confundă adesea senzația de sete cu cea de foame.


Așa se face că nu de puține ori alegem să mâncăm, deși poate organismul nostru este sătul. Medicii recomandă un consum zilnic de minim doi litri de apă. Un argument în favoarea creșterii cantității de apă pe care o consumați zilnic este faptul că aceasta vă poate oferi senzația de sățietate și vă poate ajuta astfel să consumați mai puține calorii, reducând cantitatea de mâncare pe care o consumați.

Pauza de zece minute

Știați că în medie pofta durează 10 minute? Astfel, pentru a vedea dacă este cu adevărat necesar să consumați un aliment, luați o pauză de zece minute, timp în care să faceți ceva util care să vă distragă atenția. Nu este exclus să uitați cu totul de delicioasa bucată de tort care vă făcea cu ochiul.

De asemenea, este bine să știți că poftele pe care le avem sunt cauzate de diverse carențe din organism. De multe ori pofta de dulce trădează o carență de crom. Cei care poftesc alimente sărate este posibil să suferere de hipertensiune arterială sau de deshidratare. Aceeași poftă de sărat poate apărea la persoanele care suferă de lipsă de calciu, potasiu sau fier.

Regula celor două treimi

Cei care doresc să slăbească trebuie să își limiteze consumul de calorii, astfel încât organismu să fie nevoit să acceseze depozitele de grăsime. Însă, dacă atunci când serviți masa acasă este mai ușor să limitați consumul de calorii sau porțiile, atunci când mergeți în vizită la rude sau prieteni sau când mâncați în oraș este bine să aplicați regula celor două treimi.

Pentru va asigura că nu consumați mai multe calorii decât vă doriți, puneți la o parte o treime din cantitatea de mâncare cu care sunteți servit. Acest obicei vă ajută să reduceți aportul caloric și să simțiți că nu vă privați de la diverse bunătăți.

Țeluri realiste

Deși mulți dintre noi visăm să dăm jos kilogramele acumulate după sărbători cât mai repede, specialiștii atrag atenția asupra faptului că și atuni când planificăm să slăbim este bine să fim cumpătați. Multe diete promit că vom scăpa de un număr record de kilograme, însă specialiștii în nutriție atrag atenția că o scădere în greutate mai mare de un kilogram pe săptămână poate creea grave dezechilibre în organism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.