Mai mult de jumătate din tramvaiele Armonia s-au stricat în mers, la...

Mai mult de jumătate din tramvaiele Armonia s-au stricat în mers, la Timișoara. Motivul pentru care încă se mai cheltuie bani pentru garniturile reabilitate

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook

Ziua şi tramvaiul înţepenit pe şine, la Timişoara. Garniturile care se blochează în timpul curselor par să devină ceva obișnuit în Timişoara. În ultima perioadă, timișorenii au semnalat, postând fotografii pe rețele de socializare, cum tramvaie Armonia, refăcute de  Societatea Publică de Transport Local Timişoara cu 500.000 de euro fiecare, s-au tot defectat în timpul mersului. Reabilitarea s-a făcut cu bani din bugetul local. Ultimul incident de acest fel a avut loc aseară, în zona Modern.

Reprezentaţii STPT au declarat pentru PRESSALERT.ro că, din noiembrie, anul trecut, și până acum nouă din cele 14 tramvaie s-au defectat.


Adică, mai mult de jumătate. Aceștia spun că defecțiunea vine de la șuruburile montate în timpul reabilitării, care sunt neconforme și trebuie redimensionate. Acest lucru se întâmplă abia în atelierele din Timișoara, în care se repară garniturile după ce acestea se opresc în mers.

Despre defecţiunile survenite la tramvaie, primarul Nicolae Robu comenta la începutul acestui an că „Sigur că eu înţeleg abordarea mediatică. Se pun titluri care sună tare, ca lumea să fie tentată să citească. Aceste defecţiuni care apar a doua oară la tramvaiele Armonia, ele nu sunt majore, sunt neplăcute, evident deranjante, dar e vorba de o eroare de dimensionare a unor şuruburi care face ca la anumite momente de suprasolicitare unele să se foarfece. Remedierea se face simplu. Tramvaiul trebuie dus în depou, se repară. Tramvaiele Armonia sunt foarte bune, dar apar aceste probleme fiindcă, din păcate, ori proiectanţii, ori cei de la execuţie, au greşit cu aceste şuruburi. Trebuie să remedieze. Se repară la noi. Dacă ar fi deştepţi, ar trebui să le schimbe preventiv la toate. Până acum nu le-au schimbat, că spun că e vorba de o frână bruscă şi nu se mai întâmplă la altele. E o prostie. Ar trebui să le schimbe pe toate”.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.