PREMIERĂ Simona Halep, în finală la Australian Open, după un meci-eveniment

PREMIERĂ Simona Halep, în finală la Australian Open, după un meci-eveniment

0
DISTRIBUIȚI

Partidă formidabilă în semifinalele Australian Open, între numărul 1 mondial WTA, Simona Halep, şi Angelique Kerber (Germania), neînvinsă în 2018 înaintea duelului contra româncei. Ambele jucătoare au avut un început excelent de sezon. Kerber, antrenată de belgianul Wim Fissette, fostul colaborator al Simonei Halep, a câştigat turneul de la Sidney, în timp ce constănţeanca s-a impus la Shenzen, în China.

Situată pe locul 16 WTA, Angelique Kerber conducea în duelurile directe, cu patru victorii din şapte meciuri, poate cea mai importantă fiind în sferturile de finală ale Wimbledon, ediţia 2016. La capătul unui joc infernal, cu schimburi de mingi lungi şi răsturnări de situaţii incredibile, Simona Halep s-a impus cu 2-1 la seturi şi i-a pricinuit nemţoaicei prima înfrângere a sezonului, calificându-se în premieră în finala Australian Open, unde o va întâlni pe daneza Caroline Wozniacki.

Liderul mondial a început furibund partida, cu break, continuat apoi până la 5-0, atunci când şi-a pierdut serviciul şi a lăsat-o pe Kerber să câştige trei game-uri la rând, înainte ca românca să închidă setul. Halep a preluat iniţiativa şi în actul secund, atunci când a condus cu 3-1 şi a servit, însă jucătoarea din Germania a reuşit rebreak-ul, ca mai apoi să câştige setul cu scorul de 4-6 şi să împingă meciul în decisiv.

Simona Halep a servit la începutul celui de-al treilea set, însă şi-a lăsat adversara să preia iniţiativa şi prima opţiune pentru câştigarea partidei, întrucât Angelique Kerber a făcut break.


Greşeala a fost însă reparată rapid, cu preţul unui efort imens, iar mai apoi cele două jucătoare au mers cap la cap până la 3-3.

La scorul de 5-3, după un alt break, Halep s-a aflat în postura de a servi pentru calificarea în finală, dar nemţoaica a avut nervi tari şi a răsturnat balanţa cu trei game-uri câştigate la rând, pentru 5-6, şi a schimbat rolurile, nu înainte de a salva şi alte două mingi de meci. Jucătoarea din România a dovedit de ce este numărul 1 mondial şi a salvat la rându-i două mingi care putea să o oprească din „aventura” sa australiană, restabilind egalitatea la 6.

Halep se mai aflase în faţa unui meci de anduranţă, istovitor, în 16-le de finală, contra lui Davis, câştigat în decisiv cu 15-13. Şi acum, după o luptă incredibilă, Simona Halep s-a impus cu 9-7 în decisiv, spre deliciul publicului care a asistat la o întâlnire memorabilă.

Finala dintre Simona Halep şi Wozniacki va avea loc sâmbătă dimineaţă, la ora 10.30 a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.