Proiect de cercetare hi-tech pentru dezvoltarea terapiilor personalizate pentru cancer, la Oncogen....

Proiect de cercetare hi-tech pentru dezvoltarea terapiilor personalizate pentru cancer, la Oncogen. Ce metodă incredibilă folosesc specialiștii

0
DISTRIBUIȚI

oncogen

Cercetătorii timișoreni ar putea descoperi noi terapii personalizate în cancer. Oncogen – Centrul de terapii genice și celulare în cancer derulează, începând cu anul 2017, două proiecte finanțate din fonduri europene, în valoare de patru milioane de euro, care vizează dezvoltarea de imunoterapii personalizate.

Astfel, în cadrul unuia dintre proiecte – CAR NK, dedicat imunoterapiilor în cancer, în premieră națională au fost tipărite 3D tumori maligne, care au fost implantate apoi la șoareci modificați genetic.

“Acest model permite evaluarea eficienţei imunoterapiei personalizate cu celule natural killer, în perspectiva aplicării acestei terapii la om.


Totodată s-a finalizat designul şi s-au derulat primele experimente de manipulare genetică a celulelor natural killer care pot recunoaşte şi distruge specific anumite tumori. În cadrul acestui proiect, patru cercetători din grupul de lucru au fost în centrele partenere din Germania pentru validarea metodelor”, transmit reprezentanții centrului Oncogen.

De asemenea, la Timișoara au fost imprimate 3D și țesuturi și vase, cu potențial de aplicare în medicina regenerativă.

Cu scopul derulării acestor cercetări, la Oncogen au fost angajate, în anul 2017, 60 de persoane, inclusiv cercetători proveniți din străinătate.

“Misiunea centrului OncoGen este dezvoltarea de metode avansate de diagnostic şi tratament în cancer şi boli cronice cu incidenţă crescută (cu focus pe bolile alergice) precum şi dezvoltarea de terapii avansate în contextul medicinei regenerative, în paralel cu susţinerea de programe educaţionale şi parteneriate cu mediul academic şi cel industrial, pentru ca cercetarea medicală românească să devină competitivă la nivel internaţional şi să contribuie la dezvoltarea economic”, transmite Oncogen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.