Reacție virulentă a directorului Spitalului Județean Timișoara față de șeful Clinicii de...

Reacție virulentă a directorului Spitalului Județean Timișoara față de șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, acuzat că jignește asistente: “Comportamentul și limbajul dvs trebuie să înceteze”

1
DISTRIBUIȚI

Scandalul izbucnit între directorul Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina, și șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, Mihai Ionac, continuă. Astăzi, Marius Craina a postat, pe pagina sa de Facebook, o scrisoare deschisă prin care îi transmite lui Mihai Ionac să înceteze cu jignirile și amenințările.

Reamintim că medicul Mihai Ionac este acuzat de mai multe asistente că le-a făcut “vaci” și “ciori” și că ar fi amenințat o infirmieră că o taie cu bisturiul. Din cauza comportamentului său, conducerea Spitalului Județean Timișoara i-a tăiat salariul cu 10% pe trei luni șefului Clinicii de Chirurgie Vasculară, care, însă, a atacat decizia în instanță, considerând că i s-a făcut o “nedreptate”. După ce jurnalistul Cătălin Tolontan a făcut publice acuzațiile care i se aduc, Mihai Ionac a trimis mai multe fotografii în care apăreau pacienți internați pe holul Clinicii de Chirurgie Vasculară. Medicul a precizat că acest lucru se întâmplă de trei ani, pentru că paturile sunt insuficiente, iar conducerea spitalului nu dorește să le suplimenteze.

Astăzi, Marius Craina i-a bătut obrazul lui Mihai Ionac pentru că, recent, în ultimele declarații făcute presei, ar fi jignit personalul medical auxiliar, insinuând că este slab pregătit.

“Azi, în lumina evenimentelor publice, am decis, mai mult ca oricând, să iau atitudine și să o spun, la modul cel mai direct cu putință: jignirile, amenințările, incriminarile, jumătățile de adevăr și, cu atât mai mult, comportamentul și limbajul dvs, absolut discriminatoriu, trebuie să înceteze, domnule profesor Mihai Ionac! Ne desfășuram, totuși, activitatea într-un mediu public și academic, unde “fermitatea” unui astfel de comportament, nu își are locul. Nu suntem nici în anii ‘50, nici pe tarlaua de la marginea satului, în care a locuit bunica dvs! Astfel de metafore, comparații și epitete nu au ce căuta, nici măcar pe un stadion de fotbal, la un meci din divizia a 4-a. Cu atât mai mult cu cât, în declarațiile dvs publice, domnule profesor, faceți referire la o femeie și insinuați, la modul cel mai de jos cu putință, că v-ar fi inferioară, dvs ca și “gospodar”, sugerând despre colega noastră, că ar fi… o țigancă, doar pentru faptul că este o asistentă și nu medic! Mai mult, de parcă nu ar fi fost deja suficient, extrapolați, insinuând că, de fapt, tot personalul medical auxiliar ar avea probleme deviante de comportament și că este slab pregătit, lucruri total aberante și neadevărate! Afirmațiile dvs, absolut inconștiente, domnule profesor, au dus la o adevărată isterie în mediul public și la o adevărată prigoană împotriva unor oameni, care își fac meseria în cel mai conștiincios mod cu putință”, a scris directorul Spitalului Județean Timișoara, pe rețeaua de socializare.

De asemenea, Marius Craina îi transmite medicului Mihai Ionac că niciun coleg nu poate fi “călcat pe cap” atât timp cât el va conduce Spitalul Județean Timișoara.

“Domnule profesor, vă reamintesc ca doamna pe care v-ați permis să o gratulați cu atâta “fermitate”, făcând-o semianalfabetă și sugerând că ar fi țigancă și inferioară dvs, este colega dvs de mai bine de 30 de ani, încă de pe vremea în care erați un simplu medic rezident! Dar oamenii se mai schimbă, nu-i așa?! Stimate domnule Ionac, asistenta Gina Tănasă nu e vreo semianalfabetă, cum nici dr.


Doru Vâlceanu, șeful Blocului Operator, nu e vreun idiot patentat, nici dr. Dana Radu, director medical al SCJUT, nu e vreo proastă și incompetentă, așa cum nici infirmiera Claudia Nyuli nu poate fi amenințată cu bisturiul sau cu acul! Și lista ar putea continua la nesfârșit cu profesorii Bîrsășteanu, Teodorescu, Vermeșan, Golea (Dumnezeu să-l odihnească!), Duță, Fulger, Nodiți, Bratu, Olaru etc etc etc, dar mai bine ma opresc aici! Și mă opresc aici, doar din respect pentru domniile lor! Vă rog să rețineți un lucru simplu: niciun coleg nu poate fi “călcat pe cap”, atâta timp cât eu sunt directorul Spitalului Județean Timișoara! Și cu atât mai mult, niciun pacient nu poate fi folosit și plimbat cu patul pe coridoare, la poze de grup, doar pentru satisfacerea unor interese personale. Ca să nu spun de grup”, a declarat Marius Craina.

Directorul Spitalului Județean Timișoara a mai precizat că afirmațiile făcute de Mihai Ionac sunt iresponsabile și pun într-o lumină proastă sistemul medical românesc.

“Oricând, în orice postură, am să fiu la fel de ferm și am să taxez orice ieșire în decor, de o asemenea gravitate, derapaj public care ne afectează pe noi toți, atât pe pacienți, cât și colectivul medical din care, domnule profesor Ionac, ați ales să faceți parte. Trebuie să înțelegeți că afirmațiile dvs, total iresponsabile, alarmiste, generaliste și doar într-o foarte mică măsură adevărate, pun într-o lumină proastă întreg sistemul medical românesc și instigă la ură, trezind suspiciuni și neîncredere în personalul medical, lucru total de neacceptat și incorect. Cred mai departe, si mai mult decât înainte, în bunătate, blândețe, gândire pozitivă, empatie și caldură umană. Și tot aici, mă despart de cinismul, de ura și de toate interesele personale (evit cuvântul grup) care vă înconjoară! Doamnelor și domnilor colegi, dragi pacienți, personal, eu, Marius Craina, îmi cer scuze în numele colegului meu! Consider că e un gest cavaleresc și plin de demnitate, ca șef al domniei sale, să fiu primul care face acest pas! Regret profund situația penibilă și jenantă în care am fost atrași, fără voia noastră”, mai scrie Marius Craina, pe Facebook.

În final, directorul Spitalului Județean Timișoara spune că îl așteaptă pe Mihai Ionac să își ceară scuze, în mod public, față de toți colegii pe care i-a tratat cu “fermitate”. “Evident, după ce va face o analiză de text și de morfo-sintaxă, chiar și asupra postării mele de pe FB, că tot se pricepe (și) la critica literară! Și, în mod clar, doar după ce va termina și cu alte statistici medicale glorioase, dar și cu număratul paturilor de pe Secția de Chirurgie Vasculară, care fac naveta, pentru poze de grup, între salonele și coridoarele clinicii. Sincer, noi toți, cei inferiori domniei sale, ne dorim să îi iasă la număr”, a conchis Marius Craina.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.