S-a dat startul înscrierilor la Timotion, cel mai mare eveniment caritabil de...

S-a dat startul înscrierilor la Timotion, cel mai mare eveniment caritabil de alergare din vestul țării. Când are loc acțiunea

0
DISTRIBUIȚI

timotion

La Timișoara va avea loc, în această primăvară, cea de-a patra ediție a Timotion, cel mai mare eveniment de strângere de fonduri în scop caritabil din vestul țării. Cei care doresc să doneze și să alerge pentru o cauză nobilă se pot înscrie la Timotion începând de astăzi și până în data de 8 aprilie.

Alergarea în scop caritabil este programată pentru data de 22 aprilie, cei interesați putând să se înscrie la una dintre cele șase curse, iar taxele de participare vor fi donate celor 18 proiecte care au nevoie de susținerea comunității. Potrivit organizatorilor, din acest an, Timotion devine un eveniment caritabil regional, oferind sprijin pentru proiecte din alte județe precum Hunedoara și Arad.

„Ne-am propus să ducem mesajul Timotion mai departe și să încurajăm comunitățile din alte orașe să preia acest model, de a oferi sprijin pentru realizarea unor proiecte. Cu primele trei ediții am construit în Timișoara un eveniment mult așteptat. Alergătorii văd Timotion ca fiind un moment din care își doresc să facă parte: să celebreze antrenamentele sportive la un concurs al prieteniei și, mai ales, să doneze pentru un proiect cu încrederea că el se va realiza.


Și în anii trecuți am avut destul de mulți participanți din județele învecinate, însă la această ediție îi invităm să se concentreze asupra proiectelor susținute prin Timotion și să construim o rețea regională a celor implicați în comunitate”, a spus Cristina Potra-Mureșan, coordonatoarea Timotion.

Organizatorii alergării în scop caritabil și-au propus să strângă aproximativ 275.000 de lei, cu 40% mai mult decât în 2017. Pentru ca acest lucru să se întâmple, la start sunt așteptați în acest an peste 3.000 de participanți.

„Și anul acesta organizațiile propun proiecte care adresează nevoi reale ale comunității și care acoperă probleme diverse, de la integrarea în societate a mai multor categorii de persoane aflate în situații defavorizate, la proiecte care schimbă mentalități prin artă, cultură, sau chiar turism, de la activități axate pe educație până la proiecte de sănătate. De patru ani, prin Timotion reușim să susținem inițiative care fac diferența pentru alți oameni și, împreună, să creștem o comunitate implicată. Anul acesta dorința noastră este să aducem laolaltă un număr cât mai mare de oameni de acțiune, dornici să se implice fie ca voluntari, donatori, alergători, ambasadori sau campioni pentru proiectele Timotion ”, a menționat Daniela Chesaru, director executiv Fundația Comunitară Timișoara, co-organizator Timotion.

Cei care doresc să participe la Timotion o pot face ca alergători, prin înscrierea la una dintre cele șase curse, în funcție de antrenamentul fiecăruia și de vârstă, sau ca donatori, prin susținerea campionilor Timotion, care vor aduna fonduri pentru unul dintre cele 18 proiecte.

Mai multe informații despre ediția din acest an a Timotion sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.