Teatrul Național Timișoara, subfinanțat și în 2018. „Bugetul este departe de planul...

Teatrul Național Timișoara, subfinanțat și în 2018. „Bugetul este departe de planul de management, suntem doar la 30%” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Și în anul 2018, ca în cel precedent, reprezentanții Teatrului Național „Mihai Eminescu” Timișoara oftează atunci când vine vorba de bugetul anual. Planul de management făcut de directorul Ada Hausvater reprezintă astfel doar o utopie întrucât, ținând cont de finanțele puse la dispoziție de autoritățile publice locale, nu poate fi urmat.

„Avem un program minimal, finanțat doar de Ministerul Culturii. Practic, anul acesta, doar din fonduri, cum arată bugetul, e imposibil să realizăm programul de management pentru anul 2018.


Pe parcurs nu va fi doar finanțarea de la minister, dar și din venituri proprii sau alte surse. În 2018 bugetul este departe de planul de management, suntem doar la 30%”, a declarat Ada Hausvater, directorul Teatrului Național Timișoara, prezentă la PRESSALERT LIVE.

Și în 2017 finanțele au reprezentat o problemă, însă Ada Hausvater crede că a fost un an bun, chiar și așa. „A fost un an bun, în care ne-am dezvoltat altfel, fiindcă am avut un buget slab. Am avut doar patru premiere, am jucat foarte mult. Am rulat spectacole, am avut o manieră diferită de a juca aceste spectacole. Bugetul nu a fost ceea ce ne-am fi așteptat”, a specificat Ada Hausvater, directorul Teatrului Național Timișoara.

Ținând cont de bugetul pe anul 2018, conducerea Teatrului Național Timișoara speră că va avea cel puțin patru premiere. „Sperăm să fie cel puțin patru premiere, însă va fi nevoie de fonduri din alte părți și de bani din venituri proprii. Cele trei gratii, în Sala 2, o comedie minunată, este o inițiativă de a mea, una riscantă. Cred că va fi foarte interesant. Cele trei actrițe lucrează singure, fără regizor, e spectacolul făcut de ele: Luminița Tulgara, Mălina Petre și Mirela Puia. În martie avem ca premieră Push Up, tot la Sala 2, regizor fiind Alexandru Maftei, după care pregătim Grease, muzicalul, iar premiera va avea loc în aprilie”, a menționat Ada Hausvater, invitată la PRESSALERT LIVE.

Importantul moment cultural din 2021 nu a fost lăsat deoparte de conducerea Teatrului Național „Mihai Eminescu” Timișoara, care a pregătit un proiect de management.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.