Timișoreni din centrul orașului se plâng că sunt terorizați de gălăgia de...

Timișoreni din centrul orașului se plâng că sunt terorizați de gălăgia de noapte a unor baruri: ”Am patul pe scenă, sunt exact sub dormitorul meu”. Poliția Locală, acuzată de neimplicare

2
DISTRIBUIȚI

Consilierul local Adrian Orza a semnalat o situație care i-a fost adusă la cunoștință de o timișoreancă: gălăgia produsă de barurile nou deschise în cartierul Cetate. Orza a făcut o interpelare în acest sens și în plenul Consiliului Local Timișoara, ieri, iar primarul Nicoale Robu a promis că va dispune o serie de controale.

O femeie din Timișoara i-a trimis, prin intermediul Facebook, consilierului local Adrian Orza o sesizare în care se plânge că atât ea și familia ei, cât și vecinii lor nu pot dormi din cauza barurilor deschise în imobilele din Cetate. Femeia spune că a sunat la Poliția Locală de mai multe ori, însă fără rezultat. Oamenii spun că sunt disperați și au de gând să consulte un avocat pentru a tranșa problema în instanță. Consilierul local Adrian Orza a cerut în plenul CL Timișoara ca Poliția Locală să intervină.

„În toată Cetatea (să mă credeți pe cuvânt, sunt bine documentată), sunt trei, doar TREI cârciumi care terorizează întregul cartier. TREI. atât. Răsună Cetatea de ele. Se aud peste tot, mai mult sau mai puțin, depinde de locația celui care se plânge. Două dintre ele sunt pe stradă Eugeniu de Savoya. A trebuit să mă apuc să citesc legi ca să înțeleg că e uluitor ce se întâmplă. Una e în imobilul unde funcționează notarul Ciorică, se numește Storia, și funcționează exclusiv noaptea, aproape în fiecare zi a săptămânii. Aceea se aude și pe străzile paralele, nu doar cele adiacente.


Alta a deschis chiar sub dormitorul meu. Este deja un spațiu comercial, într-un bloc de locuințe, în care au declarat că funcționează bar, dar, surpriză, au deschis la sfârșitul lunii octombrie 2017 și au următoarele dotări: tobe-două seturi, chitară electrică-2 bucăți, stație de amplificare, instalație de karaoke, mult alcool și program de funcționare începând cu oră 22.00. Da, ați citit bine, ora 22. Repet, deși par plictisitoare. Nu îmi vine să cred că se întâmplă asta. Am patul pe scenă, sunt exact sub dormitorul meu. Aveți mi se pare și dvs un copil. Fetița mea are 4 ani. De miercuri până duminică, căci atunci se încing spiritele, fetița mea nu reușește să adoarmă înainte de ora 24. Am multe să va povestesc, dar credeți-mă că deja mi-au dat lacrimile. Adoarme într-un sfârșit agitată și tresare de o mie de ori, iar noi nu adormim deloc. În primele trei nopți când au deschis au ținut niște chefuri sălbatice, sălbatice. Nu am dormit deloc. Am început să plâng în timp ce merg pe stradă sau când vorbesc cu lumea. Am realizat că într-adevăr privarea de somn este un instrument de tortură. Am început să am stări de anxietate, sunt terorizată când trece ziua de marți, căci se apropie miercuri și începe calvarul”, i-a scris femeia lui Orza.

Reclamanta susține că barurile ar fi deschise ilegal și că deși a apelat de mai multe ori la poliția locală, situația nu a fost rezolvată.

„Am chemat în nenumărate rânduri poliția locală, acum voi consulta un avocat. Vecinii mei se tot duc peste ei, dar nu rezolvă nimic. Mie personal îmi e frică să mă duc noaptea singură, la ei în cârciumă, ei totuși nu consumă apa cu lămâie, și oricum nu cred în justiția făcută de una singură. Ceea ce după părerea mea este extrem de grav este următorul lucru. răsuna cartierul, sunt momente de groază care durează de la 22 la 5 dimineața, depinde cât rezistă oaspeții, iar noi suntem pur și simplu lăsați de izbeliște. Aici nu mai sunt situații subiective în care trebuie cântărit bine dacă este un moft sau o răutate a vecinilor, aici sunt situații extrem de grave în care autoritățile au obligația să se autosesizeze și să rezolve problemă”, i-a scris femeia pe Facebook consilierului local Adrian Orza. Contactați de PRESSALERT.ro, reprezentanții Poliției Locale au informat că trebuie să verifice în statisticile legate de sesizări, pentru a vedea dacă au primit sau nu reclamații.

Foto: arhivă

2 COMENTARII

  1. Doamna are perfecta dreptate. Storia este un cosmar sonic si functioneaza ILEGAL, actele de la Registrul Comertului fiind intocmite ilegal, neexistand acordul vecinilor si a asociatiei de locatari. Deci, acte are, dar sunt intocmite ILEGAL. Verificati cui apartine si cine tine spatele acestui buboi fonic!

  2. Numele celorlalte baruri nu se specifica, nici macar pe cel de sub dormitorul reclamantei..:))) Interesant ca dintre toate cele 3 baruri, numai un nume apare, si din toti „locatarii” doar numele unui respectat notar.
    Unde a ajuns invidia… :))) ce pare ca numai in Timisoara exista!! Toate cetatiile celorlalte orase din Romania ce infloresc economic, cum se face ca toate „carciumile” functioneaza fara problemele.
    P.S toate barurule functioneaza LEGAL din toate punctele de vedere! Asa cum dinstinsa doamna a inceput sa citeasca legiile sa inteleaga, nu se stie ce, ar trebuii sa se informeze si mai bine in legatura cu ilegalitatiile pe care le afirma! Jalnic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.