ADIFLOR, proiectul care donează mii de cărți în limba franceză școlilor din...

ADIFLOR, proiectul care donează mii de cărți în limba franceză școlilor din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul ADIFLOR de distribuţie de carte în limba franceză se desfăşoară pentru a cincea oră în România cu sprijinul Institutului Francez. Nu mai puţin de 8.646 de cărţi pentru copii şi adolescenţi vor ajunge în 54 de şcoli şi licee din 13 oraşe şi comune, institutul dorind astfel să sprijine reţeaua instituţiilor de învăţământ bilingve din sistemul preuniversitar dar şi să determine celelalte şcoli şi licee să acorde mai multă importanţă limbii şi culturii franceze în instruirea elevilor, de la cele mai mici vârste.

Membrii Asociaţiei pentru Distribuţia Internaţională de Cărţi, Lucrări şi Reviste Francofone (Association pour la Diffusion Internationale Francophone de Livres, Ouvrages et Revues – ADIFLOR) – asociaţie nonprofit înfiinţată în 1985, al cărei scop este acela de a înlesni accesul publicului tânăr la cartea în limba franceză, şi de a pune în evidenţă diversitatea culturală a spaţiului francofon – se vor afla din nou în România între 19 şi 27 februarie, distribuirea cărţilor urmând să se facă în colaborare cu Institutul Francez, care a subvenţionat o parte din costurile de achiziţie ale cărţilor pentru liceele bilingve.


În curând, Institutul Francez va testa un dispozitiv pentru cărţile electronice (e-book reader) oferit de ADIFLOR, care va putea fi propus ca instrument pedagogic în şcolile bilingve.

ADIFLOR s-a implicat până acum în peste 1.500 de proiecte în întreaga lume, îmbogăţind fondurile de publicaţii ale unor biblioteci publice, centre de documentare şi instituţii de învăţământ din ţările francofone şi francofile. Începând de mâine, reprezentanţii ADIFLOR vor livra cărţile în mai multe oraşe din ţară, printre care Timişoara şi Deva, punctul de livrare fiind institutul din Timişoara. Volumele acoperă o gamă largă de genuri şi domenii, de la beletristică la literatura de specialitate, dar şi lucrări de popularizare a ştiinţei, dicţionare, manuale, poveşti şi jocuri. Cu acest prilej se vor organiza şi întâlniri cu profesorii de limbă franceză şi evenimente care să contribuie la strângerea legăturilor dintre comunităţile francofone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.