Anunțul lui Nicolae Robu legat de afișarea timpilor de așteptare în stațiile...

Anunțul lui Nicolae Robu legat de afișarea timpilor de așteptare în stațiile de transport public

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a cerut o analiză la Societatea Publică de Transport Timișoara. Un studiu legat de nivelul de satisfacție al călătorilor a arătat că doar jumătate din timișorenii care folosesc vehiculele STPT sunt mulțumiți de serviciile de transport în comun. Primarul a anunțat astăzi, în cadrul conferinței de presă săptămânale de la Primăria Timișoara, că a comandat o analiză legată de necesitatea de a afișa timpii de sosire a mijloacelor de transport în comun din Timișoara.

„Asta am cerut eu, să se afișeze numai acolo unde timpii sunt corecți, iar acolo unde sunt niște bazaconii să se dea o informație validă, să se afișeze stația unde e.


De unde știm pe care trasee sunt timpi corecți? În primul rând, la tramvaie trebuie să fie predictibilitate bună și aici nu trebuie să se renunțe la afișarea timpilor. Noi avem înregistrări în sistemul informatic și vom face o analiză și vom vedea unde merită să afișăm timpii pentru că unii sunt utili”, a spus Nicolae Robu.

Întrebat dacă sistemul de afișare a timpilor de sosire nu poate fi pus la punct, Robu a declarat că „nu poate fi pus la punct, că nu programul e de vină. Dacă mijlocul de transport în comun nu are bandă dedicată și intră într-un ambuteiaj, estimările sunt făcute în baza vitezei medii. Viteza medie este de o valoare până într-un punct, după care dacă se intră într-un ambuteiaj, viteza este cu totul alta și se recalculează timpul pe baza acestei viteze. De asta îi derutează pe oameni, ei de unde să înțeleagă. Nu programul e de vină. Dacă traficul ar fi lejer și nu am avea atâtea mașini, lucrurile ar sta altfel”, a spus Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.