Imagini de coșmar la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, pacienți internați...

Imagini de coșmar la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, pacienți internați în condiții jalnice. Cum se apără unitatea medicală

0
DISTRIBUIȚI

O parte dintre pacienții internați pe Secția de Pneumologie a Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara sunt cazați în saloane care arată jalnic: pereții sunt murdari, mobilierul este vechi, iar în geamuri sunt puse cearșafuri în loc de perdele.

Două fotografii în care sunt imortalizate condițiile jalnice din saloane au fost realizate de o timișoreancă, iar apoi postate pe Facebook. În scurt timp, imaginile în care apar doi bătrâni internați în saloanele Secției de Pneumologie au devenit virale, fiind distribuite de sute de ori pe rețeaua de socializare.

“Anul 2018, România, Timișoara, Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș! Nu mai am cuvinte să comentez, cred că imaginile spun totul. Spun doar că mai trebuie să mergeți la multe concerte, cu spectacole ale marilor artiști, pentru a aduce spitalul la niște condiții puțin mai ridicate decât cele din lagărele de concentrare. Donați în continuare bani pentru a crește buzunarele celor aflați la conducere! Și sfatul meu: încercați să vă păstrați sănătoși dacă ajungeți aici, mai mult ca sigur că mult nu o veți mai duce. Vă rog distribuiți!”, a scris autoarea fotografiilor.

Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, recunoaște că fotografiile sunt realizate pe Secția de Pneumologie, în saloane scoase din funcțiune, dar în care s-au făcut internări din cauza numărului prea mare de bolnavi.

“Pozele sunt de la etajul doi, din Secția de Pneumologie, care acum se reamenajează, iar jumătate din saloane sunt scoase din funcțiune, pozele sunt realizate la unul din acele saloane.


Era toată tencuiala dată jos și se apucaseră să pună geamurile de termopan și s-a schimbat ușa. Și pentru că erau prea mulți pacienți, a trebuit ca și în saloanele în care se lucra să fie întreruptă munca și să pună repede un pat și ce mai trebuie, să improvizeze, pentru că nu au unde să îi mai pună pe pacienți în celelalte saloane renovate. Etajul doi este în lucru, parterul Secției de Pneumologie a fost modernizat, totul cu bani de la Primăria Timișoara. S-a început cu parterul, care este gata și acum s-a trecut la etajul doi, s-au scos toți pacienții, s-a dat jos tencuiala, se schimbă geamurile, ușile. Iar într-un astfel de spațiu s-a pus repede un pat, pentru că sunt prea mulți pacienți. Ne cerem scuze pacienților noștri. Din păcate, nu avem surplus de saloane pentru a putea muta pacienții dintr-un salon într-altul. Din cauza frigului, sunt foarte mulți pacienți cu pneumonii în această perioadă, vin de peste tot și nu poți să-i refuzi”, a afirmat medicul Virgil Musta.

Potriivt purtătorului de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, la etajul al doilea al Secției de Pneumologie sunt nouă saloane, dintre care cinci au fost modernizate, iar restul sunt în  curs de renovare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.