Ce spune șeful Consiliului Județean Timiș după ce legendara Peluză Sud a...

Ce spune șeful Consiliului Județean Timiș după ce legendara Peluză Sud a stadionului ”Dan Păltinișanu” a fost închisă definitiv FOTO

2
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Timișorenii care au văzut aseară imagini de la Stadionul ”Dan Păltinișanu” au rămas cu un gust amar. La jocul ACS Poli – FC Voluntari (2-3) nu doar câteva sectoare, ci, în premieră, întreaga peluză sudică a arenei a fost închisă din motive de siguranță. Problemele din acea zonă nu sunt recente, în ultimii doi ani, într-unul dintre sectoarele dinspre tribuna a II-a s-a creat o adevărată crevasă.

Încă de anul trecut ”Dan Păltinișanu” a avut zone închise din cauza stării avansate de degradare a arenei. În principal, a fost vizat un sector dinspre tribuna a II-a care pare pe cale să o ia la vale. Mai mult, ieri seară, pentru prima dată toată Peluza Sud a fost închisă și marcată deloc estetic cu câteva ”dungi” de bandă alb-roșie. De altfel, la meciul cu Voluntari clubul organizator, ACS Poli, nu a pus în vânzare bilete la peluze. Aceste zone arată și cel mai inestetic, cu multe scaune lipsă.

Există și alte probleme vizibile la arenă. De exemplu scările de la trbiuna a II-a de la poarta M, pe unde intră și jurnaliștii, sunt tot mai înclinate și reprezintă un real pericol. De asemenea la toalete nu există lumină deși majoritatea meciurilor din Liga I se dispută seara.

Construit în 1963, ”Dan Păltinișanu” a suferit modificări de-a lungul timpului, dar ultimele lucrări de consolidare datează din anul 2010, dinaintea ultimei aventuri a Politehnicii Timișoara în cupele europene. Peluza Sud a arenei a devenit după Revoluție locul tradițional din care galeria alb-violetă își susține favoriții.

CJ Timiș vrea stadion nou pe aceeași locație

Consiliul Județean Timiș, proprietarul stadionului, nu pare dispusă să mai investească în bătrâna arenă.


În schimb, în luna decembrie instituţia a elaborat un proiect de hotărâre care prevede practic construcția unei noi arene, la standarde europene, pe aceeași locație.

Ideea construirii unui nou stadion la Timişoara pe locaţia actualei arene este veche. Aceasta a fost însă reiterată de şeful CJ Timiş Călin Dobra în 2016, după numirea lui Sorin Grindeanu în funcţia de premier. Practic, soarta Stadionului „Dan Păltinişanu” a fost decisă la finalul anului trecut atunci când aleşii judeţeni au votat în cadrul unei şedinţe de plen un proiect prin care agreau ca pe locaţia actulului stadion să fie ridicat un complex sportiv. Proiectul includea şi o analiză tehnică legată de starea stadionului, care arăta că arena este într-o stare avansată de degradare.

„Aşa cum aţi văzut clar în ultima perioadă, stadionul se află într-o stare avansată de degradare, cel puţin pe o bună porţiune. Conform expertizei tehnice făcute anul trecut, Timişoara are nevoie de un nou stadion. Din păcate, porţiunea din arenă care se află într-o stare avansată de degradare nu mai poate fi reparată”, a declarat Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş pentru PRESSALERT.ro. Acesta a explicat şi că nu are de gând să cedeze administrarea stadionului către Primăria Timişoara, recomandându-i primarului Robu să se ocupe de „patrimoniul municipalității”. (Loredana Codruț)

 

2 COMENTARII

  1. Schimbati domnule , numele stadionului pana nu se prabuseste. Nu cred ca ar mai trebui sa asociati numele unei legende a fotbalului timisorean cu acest stadion. #calindobra

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.