Prevenirea deceselor de hipotermie, prioritatea ISU Timiș în zilele geroase. Ce probleme...

Prevenirea deceselor de hipotermie, prioritatea ISU Timiș în zilele geroase. Ce probleme pot apărea după noaptea cu temperaturi de -17 grade Celsius VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Noaptea dintre ultima zi a iernii și prima zi a primăverii din punct de vedere calendaristic se anunță una dintre cele mai friguroase ale anului. În Timiș mercurul din termometre va scădea până după -17 grade Celsius, astfel că dimineața vor fi șanse semnificative să apară polei pe șosele și pe trotuare.

În ultimii cinci ani, spune Lucian Mihoc, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, o singură dată au fost temperaturi mai scăzute ca cea din această noapte. „La nivelul inspectoratului, situația va fi tratată cu foarte mare seriozitate. Este o situație extremă, în ultimii cinci ani a mai fost doar într-o noapte -21 de grade Celsius. Problema e că dimineața poate să apară poleiul, care ar duce la producerea unor accidente de circulație, dar le-ar putea pune probleme și pietonilor”, a tras un semnal de alarmă Lucian Mihoc, șeful ISU Timiș, invitat la PRESSALERT LIVE.


Deși temperaturile extrem de scăzute nu se vor întinde pe mai multe zile succesive, pentru evitarea complicațiilor evitarea expunerilor în aer liber și asigurarea unui confort termic.

Printre principalele scopuri pe care le au autoritățile în intervalele orare cu temperatură foarte scăzută se numără identificarea persoanelor fără adăpost. „Vrem să prevenim decesele prin hipotermie. Am desfășurat activități de patrulare în tot județul, atât ISU, cât și restul structurilor MAI. Au fost identificate patru persoane, care au fost evaluate medical. Două au ajuns la spital cu o stare de hipotermie ușoară. Vor fi activități de patrulare din partea tuturor celor șapte subunități pe care le avem. Pentru că mâine intrăm în primăvară, cel puțin teoretic, ne-am propus să facem tot ce putem astfel încât să nu fie persoane decedate de hipotermie”, a specificat Lucian Mihoc, șef al ISU Timiș.

Cele mai mari probleme ale iernii târzii care s-a abătut și asupra județului Timiș au fost înregistrare în partea de est, în zona Făgetului. „Din cauza unor căderi de copaci pe linii de tensiune două localități au rămas fără curent. Au lucrat echipele ENEL iar problemele au fost remediate. Totuși, în cazul unei ierni foarte grele, suntem pregătiți să intervenim. Am trimis colegilor din Mehedinți în sprijin o autospecială de transport persoane și victime multiple”, a menționat invitatul PRESSAELRT LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.