Primarul Robu și PSD Timiș, consens la votul pe bugetul Timișoarei. Ce...

Primarul Robu și PSD Timiș, consens la votul pe bugetul Timișoarei. Ce idee a social-democraților susține edilul

0
DISTRIBUIȚI

Oficial, Timișoara are buget pe anul 2018. În cadrul ședinței de plen de astăzi, proiectul de buget realizat de funcționarii primăriei a fost votat de aleșii locali. Consilierii PSD și consilierul local Adrian Orza au cerut bani mai mulți pentru școlile din Timișoara și bani pentru achiziționarea de module de tip container la școli. Pentru prima dată din 2013 încoace, adoptarea proiectului de buget s-a făcut fără scandal. În anul în curs, bugetul capitalei Banatului se ridică la aproape 1,4 miliarde de lei și poate fi consultat aici.

„Așa cum am spus deja, noi susținem aceste amendamente, pentru că așa cum am spus și mai devreme, nu ne interesează cine propune ceva, ci dacă este oportun pentru oraș.


Chiar ne bucurăm să vedem atitudini constructive alături de noi, pentru că până la urmă și dacă suntem la putere sau în opoziție, în consiliul local trebuie să contribuim la binele orașului. Opoziția trebuie să fie la lucruri rele ori lucruri rele noi nu facem. Există divergențe de opinie, ele se pot exprima. Dumneavoastră puteți să perseverați în greșeala de a susține relizarea sălii polivalente în Giroc. Eu perseverez în a lupta pentru Timișoara pentru că eu am în spate un punct de vedere al unor arhitecți de mare reputație”, le-a spus primarul Nicolae Robu consilierilor în cadrul ședinței de plen. Solicitările PSD de eliminare a finanțărilor pentru metrou, sala polivalentă și fântâna cu jocuri de lumini au picat la vot.

În mod cu totul surprinzător, edilul s-a arătat parțial de acord cu ideea PSD de a muta sediul primăriei, explicând că actuala clădire ar avea nevoie de o extensie care să se închidă pe strada Mihai Viteazu.

„Apreciez preocuparea dumneavoastră pentru rezolvarea acestor probleme. Observația făcută este foarte corectă. Sala aceasta este frumoasă, dar nu avem un hol, un foaier unde să avem și extensii ale evenimentelor care se desfășoară în sală. Nu se pune problema să facem acum o investiție într-un alt sediul al primăriei, pentru că avem alte priorități, dar o idee pe care am lansat-o mai demult este să mai facem o ramură a acestei clădiri să o închidem înspre Mihai Eminescu. Acolo se poate face și o parcare subterană, se poare merge cu regimul de înălțime suficient de mult încât primăria să funcționeze cu toți angajații ei”, a adăugat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.