SCM Politehnica a plătit tribut erorilor din prima repriză cu CSM București....

SCM Politehnica a plătit tribut erorilor din prima repriză cu CSM București. Alb-violeții, încurajați fantastic în lupta pentru revenire FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Ilieși

Handbaliștii alb-violeți vor pierde probabil poziția de lider la finele etapei a 18-a. SCM Politehnica a fost învinsă pe teren propriu de puternica CSM București, scor 26-29 (11-16). Încurajați de galerie și de un public mai numeros ca de obicei handbaliștii alb-violeți s-au apropiat la două goluri diferență pe final și i-au dat emoții trupei lui Vlad Caba, care la un moment dat avea avantaj de opt goluri pe tabelă.

SCM Poli nu a început rău jocul. Primul sfert de oră a fost echilbirat, după acest interval echilibrul era perfect: 5-5. CSM a fost prima echipă care a depășit bariera de un gol avantaj. Mai mult, fără intervenții extraordinare din partea lui Savic astăzi, dar și un Chike Onyejekwe cel puțin inspirat, bucureștenii s-au ”dus” la 16-11.

Repriza secundă părea să înceapă cum nu se poate mai prost pentru gazde, care s-au văzut conduse cu 19-11. Revenirea părea imposibilă și, totuși, pe fondul unei oarecare relaxări a CSM-ului, care la un moment dat credea că a închis jocul, Poli a redus din ecart. A contat și publicul mai numeros ca de obicei, cu un contingent al druckerilor care au dat tonul. Marjanovic în minutul 39 pentru 16-21 părea să dea tonul din teren. Fenici și-a apropiat echipa la trei goluri apoi Vuk Milosevic a făcut 24-26 și mai erau peste opt minute din joc. Bănățenii au acuzat și câteva decizii, dar decisiv a fost aportul jucătorilor de valoare ai CSM-ului, care au păstrat avantajul până în final.

Pentru oaspeți cel mai bun marcator a fost Onyejekwe, cu șapte goluri. Marcatorii Politehnicii au fost: Orbovic (3 goluri), V. Milosevic (7), Lasica (4), Ștefan (1), Marjanovic (3), Cîmpan (1), Șania (5) și Fenici (2).

Următorul joc pentru SCM Poli e la fel de dificil, deși tot acasă, joi, de la ora 16.45, cu Steaua.

Pero Milosevic: ”Au fost mai buni”

Tehnicianul lui SCM Poli a avut și în timpul jocului de azi momente de ieșire la adresa oficialilor, dar a recunoscut că nu deciziile acestora au fost decisive. ”Am avut in partea a doua șansa să recuperăm. Cu ajutorul acestui public de azi. Dar nu am avut șansă. De două ori mingea a sărit din portar la Chike. Cu o apărare ca a noastră… am dat totul să recuperăm. Echipele mari au peste 20 de parade ale portarului, azi nu am jucat bine, nu am mai pierdut de mult timp acasă, din sezonul trecut, din august am jucat fenomenal.


Nu e normal ca echipa noastră să ofere in primele minute așa de multe spații… Cu această echipă e dificil să recuperezi. Au fost multe erori tehnice in prima repriză. Jucătorii au luptat, asta e clar. Le-am spus celor de la CSM că meritau să câștige. A fost un arbitraj bun pentru o echipă care joacă in deplasare. Dar sunt fairplay, ei au fost mai buni și-i felicit”, a declarat Pero Milosevic.

Tehnicianul muntenegrean a remarcat susținerea din tribune și faptul că adversarii au putut să se întărească în iarnă. ”Când ne-am apropiat la patru, trei goluri, publicul s-a animat, ii mulțumim, CSM e o echipă mare, sunt sigur că va juca finala play-off-ului. Au jucători foarte buni. Normal, Steaua l-a luat pe Mihalcea de la Odorhei, a luat jucători. Turda a luat patru jucători… Noi am reluat cu aceeași jucători. Eu l-aș fi dorit pe Karabatic…”, a conchis Milosevic.

”Mă bucur că a fost și un meci frumos, disputat, bun din punct de vedere tehnic, deși au fost niște greșeli. E un teren foarte greu. Suntem prima echipă care câștigă aici. Felicit parcursul Politehnicii. Victoria e importantă că ne aproape sau urcă chiar pe podium. Mai sunt meciuri de jucat. E o victorie de parcurs. Nu se poate spune că nu a mers jocul in partea a doua. Sunt momente mai puțin bune. Am avut greșeli, decizii de tot felul… Nu știu dacă azi a fost cea mai bună zi a lor, dar mie-mi place că arată bine ca spirit de echipă, de luptă. Chiar dacă pe margine mai sunt așa… dar fac parte din regia proprie”, a spus și Vlad Caba, ”principalul” timișorean al CSM-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.