Spectacolul de succes La Vida Loca ajunge la Timişoara. Istoria unui duo...

Spectacolul de succes La Vida Loca ajunge la Timişoara. Istoria unui duo muzical neobișnuit VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

La Vida Loca – showul de succes internațional al flautistului Matei Ioachimescu, împreună cu pianistul venezuelean Alfredo Ovalles, revine în România pentru un turneu național care va include și Timișoara, cu un concert extraordinar de Mărțișor, la Sala Capitol a Filarmonicii “Banatul”, ce va avea loc joi, 1 martie, de la ora 19.00.

Flautistul de origine română Matei Ioachimescu și pianistul venezuelean Alfredo Ovalles, ale căror cariere cunosc consacrarea internațională, vă invită la o călătorie în jurul lumii, în cadrul celei de-a treia ediții a turneului ”La Vida Loca’’. Nouă orașe din România, în perioda 27 februarie – 18 martie, de la Oradea și Cluj, la Timișoara, Deva și București, vor fi gazdele unui program unic, crossover.

Matei Ioachimescu, flautistul al cărui parcurs muzical a început în România și s-a desăvârșit la Academia de Muzică din Viena, alături de Alfredo Ovalles, format la universități din Statele Unite și Austria, vă oferă o evadare din cotidian.

Cei doi muzicieni, virtuozi și versatili, au un repertoriu de la muzică barocă la creații contemporane, colaborând cu ansambluri din Europa până în Japonia.

Pentru ediția din acest an a turneului, cei doi au selectat partituri care sparg granițele dintre muzica clasică, jazz, ajungând la sonorități pop- rock contemporane.


Matei Ioachimescu și Alfredo Ovalles vă propun să descoperiți că sunetul și ritmul, atunci când cuprind cele mai vibrante emoții de bucurie și nostalgie, senzații ardente, presărate cu umor și energie explozivă, te conduc întotdeauna acasă.

Flautul lui Matei Ioachimescu reprezintă instrumentul prin care acest muzician își exprimă nu doar măiestria, pe care și-o potențează cu fiecare zi, ci, deopotrivă, implicarea în activități de mentorat artistic în Austria, Japonia, Ungaria, Croația și România, precum și în angajamentele de diplomație culturală care i-au fost încredințate de actualul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz, încă din 2013.

Un star al pianului, Alfredo Ovalles, s-a format ca muzician complex și versatil în orașul său natal – Caracas, în Venezuela, la Baylor University din Statele Unite ale Americii și la Universitatea de Muzică din Viena. Are o carieră internațională importantă, care îl poartă pe scene precum Berliner Philharmonie, Wiener Konzerthaus, Musikverein sau King’s Place din Londra. Pe lângă recitaluri solo, Alfredo Ovalles colaborează cu Orchestra “Frederic Chopin” din Gdańsk – Polonia, cu Filarmonica din Minsk sau cu Orchestra Simfonică a Republicii Dominicane. Este câștigător al unor competiții internaționale importante, precum Osaka International Music Competition sau “Franz Schubert” Competition din Bulgaria. Alfredo Ovalles este un artist în permanentă dezvoltare și un avocat al muzicii noi, care colaborează intens cu compozitori și ansambluri precum Green Thing sau Black Page Orchestra.

Pentru concertul de la Timişoara, biletele pot fi cumpărat din rețeaua Librăriilor Cărturești, de la Clubul Manufactura (splaiul T. Vladimirescu nr. 9) și de la Sala Capitol, cu o oră înainte de spectacol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.