44 de noi afaceri în vestul țării vor fi deschise de oameni...

44 de noi afaceri în vestul țării vor fi deschise de oameni cu idei. Cum vor fi sprijiniți printr-un proiect european

0
DISTRIBUIȚI

Un nou proiect cu finanțare europeană cu scopul sprijinirii persoanelor din vestul țării care doresc să deschidă o afacere, dar nu știu cum, a fost lansat. În total, 360 de persoane vor urma cursuri de competențe antreprenoriale gratuite, iar 44 dintre acestea vor primi până la 40.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri.


Totul în cadrul proiectului “SIA Vest – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale”, derulat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

”Este vorba despre un proiect de dezvoltare a resurselor umane, un proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman. După nume deja ne dăm seama că ne gândim la oameni, și anume creșterea ocupării persoanelor din regiunea de vest. Ne adresăm aici atât tinerilor, cât și persoanelor până la 64 de ani, deci între 18 și 64 de ani, oferindu-le atât cursuri de competențe antreprenoriale, necesare pentru formațiile de bază în demararea afacerii, pregătirea planului de afaceri și inițierea activităților, dar, deosebit față de celelalte proiecte pe care le-am avut până acum, oferim și finanțare pentru dezvoltarea acestor activități start up-uri. Și anume, începând de la înființare până la achiziții, angajare, dezvoltare, investiție”, a explicat Daiana Buzatu, manager de proiect.

Potrivit reprezentanților CCIA Timiș, cele 44 de noi afaceri care se vor înființa în Regiunea Vest vor genera 88 de locuri de muncă. Valoarea totală a proiectului este de 10,4 milioane de lei, dintre care cofinanțarea europeană este de 10,3 milioane de lei.

Proiectul se adresează persoanelor care intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban și au domiciliul în Regiunea Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.