O nouă ediție a Festivalul internaţional de filme de foarte scurt metraj,...

O nouă ediție a Festivalul internaţional de filme de foarte scurt metraj, la Timișoara. Cum poți înscrie un film

0
DISTRIBUIȚI
<


p>Luna martie aduce o nouă ediţie a deja cunoscutei competiţii Très Court – Festivalul internaţional de filme de foarte scurt metraj.

Acest festival, născut în Franţa, reuneşte o competiţie internaţională, o selecţie pentru copii şi o selecţie feminină şi feministă. Sub eticheta „Around the Très Courts Romania”, se organizează în fiecare an o competiţie românească a filmelor foarte scurte realizate în ultimii doi ani în România de cineaşti amatori sau profesionişti, de studenţi la film sau arte vizuale, care au ocazia de a-şi demonstra talentul şi de a prezenta publicului larg o idee genială. Sunt acceptate toate genurile – ficţiune, documentar, animaţie, filme realizate cu telefonul mobil – singura condiţie impusă fiind aceea ca durata filmului să nu depăşească patru minute. Participarea este gratuită iar filmele pot fi înscrise în competiţie până în data de 31 martie cel târziu, pe adresa de mail trescourt@institutfrancais.ro, însoţite de câte un formular de înscriere completat, disponibil pe AICI.

În luna aprilie, un juriu format din specialişti ai audiovizualului, membri ai reţelei culturale francofone şi parteneri, va selecţiona în jur de 20 de filme româneşti care vor alcătui selecţia „Around the Très Courts Romania 2018”.

Festivalul se va desfăşura în 20 de oraşe din România, în perioada 1-10 iunie, filmele româneşti selectate urmând a fi prezentate alături de selecţia internaţională.

Filmele româneşti vor concura pentru „Marele Premiu” decis de juriul festivalului, „Premiul Publicului” stabilit prin voturile spectatorilor de la fiecare proiecţie a festivalului în România şi Premiul OIF (Organizaţia Internaţională a Francofoniei), acordat de un juriu special şi decernat celui mai bun film românesc în limba franceză care să abordeze una din temele referitoare la drepturile omului, pace şi democraţie, diversitate lingvistică şi culturală, dezvoltare solidară şi durabilă sau educaţie şi formare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.