Bătaie la PMP Timiș, în timpul alegerilor pentru șefia filialei. De ce...

Bătaie la PMP Timiș, în timpul alegerilor pentru șefia filialei. De ce o acuză Cornel Sămărtinean pe Roxana IIiescu VIDEO UPDATE 5 Care este rezultatul alegerilor

0
DISTRIBUIȚI

Alegerile pentru șefia partidului PMP Timiș au luat o turnură incredibilă astăzi, la Hotel Senator, unde a avut loc evenimentul. Membrii care îl susțineau pe Cornel Sămărtinean s-au luat la bătaie cu cei care o vor în fruntea filialei pe Roxana Iliescu. O femeie a fost scoasă din sală de cinci bărbați, iar alți doi s-au lovit și îmbrâncit.

Imediat după discursul susținut de Cornel Sămărtinean, în sală s-au auzit huiduieli. O susținătoare a Roxanei Iliescu, Ramona Dzitac, a fost luată pe sus de mai mulți bodyguarzi de la Lugoj, pe care nimeni din cadrul PMP Timiș nu și-a asumat că i-ar fi angajat. Scandalul a continuat după ce un membru PMP din Maramureș care venise la conferința de alegeri în calitate de invitat a fost scos pe sus din sală. Consilierul PMP Fedor Mașnița a fost lovit cu piciorul de un coleg de partid, căruia i-a promis că îi va face plângere penală. Este vorba de Ion Brăsneanu, fost mebru PDL. Scenele s-au desfășurat în holul Hotelului Senator.

Înainte de declanșarea conflictului, Cornel Sămărtinean le-a vorbit participanților la conferință despre necesitatea construcției unui institut oncologic la Timișoara, despre lobby-ul făcut pentru centura de sud, alocările de fonduri pentru Programul Național de Dezvoltare Locală și despre problema poluării de la compania Continental, prezentându-le activitatea sa de parlamentar.

Legat de activitatea sa ca șef al PMP Timiș Sămărtinean a explicat că a făcut un inventar al bunurilor fixe și mobile din organizație, dar și că a încercat să afle realitățile din organizație, despre care spune că „nu sunt tocmai frumoase”. Despre finanțele PMP Timiș, Sămărtinean a spus că „În zona aceasta a fost un haos de nedescris în care oamenii nu știau când, cum sau unde să facă acțiuni pentru acest partid. S-a constatat că la acel moment (iunie 2017 de când Sămărtinean a devenit președinte al PMP Timiș) organizația avea datorii neplătite, restanțe la chirie, către furnizorii de căldură, servicii. Suma se ridica la 15.000 de lei. În casierie erau 0 lei, ba mai mult lipseau și niște bani la momentul respectiv, bani pe care nici astăzi nu îi avem. Astăzi după eforturi am reușit să achităm cei 15.000 de lei restanțe, dar am aflat că mai avem 12.000 de lei restanțe, bani pe care nu am reușit să îi achităm, documente nu existau.


În urmă cu trei zile ne-am trezit cu o somație de la Judecătoria București prin care ne spun că ne pun sechestru pe bunurile partidului”. Discursul lui Sămărtinean a primit aplauze la ordinul șefului său de cabinet parlamentar Alexandru Mutruc. Imediat după sesiunea de amplauze a urmat una de huiduieli.

UPDATE 1 15.50 La Hotel Senator a ajuns un echipaj de poliție. Nu este clar cine a chemat oamenii legii, însă membrii PMP ahresați depun plângere în aceste clipe.

UPDATE 2 16.15 Roxana Iliescu i-a informat pe membrii prezenți în sală că „am 23 de organizații din partea președinților de organizații care contestă numărul de calcul a delegaților fiecări partid, dar și blocarea candidaturilor. În momentul în care mi-am lansat candidatura am făcut apel la un duel, nu la cafteală, aș spune că este mai mult decât o cafteală și că procesul alegerilor este viciat”. În aceste momente s-a trecut la distribuirea buletinelor de vot.

UPDATE 3 16. 30 Un nou incident s-a petrecut în timpul desfășurării votului. După ce și-a exprimat opțiunea, membrul PMP Ramona Dzitac, cea care fusese scoasă deja odată din sală, la momentul izbucnirii scandalului, a ieșit în curtea interioară a hotelului. Când a vrut să reintre în incintă, a fost oprită de unul din cei cinci bărbați de la Lugoj. Acesta a susținut că Dzitac l-a agresat și că acesta este motivul pentru care nu-i permite să intre. A fost nevoie ca un alt membru PMP, Alexandru Mutruc, să vină ca Ramonei Dzitac să poată ajunge din nou în sala unde se desfășura scrutinul.

UPDATE 4 Au început să apară acuzațiile de fraudă la alegerile interne ale PMP Timiș. Georgeta Enescu, membru al filialei județene a Partidului Mișcarea Populară, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, că a primit un buletin de vot ”de-a gata” în favoarea lui Sămărtinean atunci când a vrut să participe la scrutin. În plus, Roxana Iliescu spune că o susținătoare de-a sa a fost îndepărtată din zona urnei în care se colectează voturile.

UPDATE 5 Cornel Sămărtinean rămâne președinte al PMP Timiș. Numărul total de voturi exprimate a fost de 326. Dintre acestea, 303 au fost pentru Sămărtinean, iar 17, pentru Roxana Iliescu. Șase voturi au fost anulate. Aceasta a declarat, încă înainte de finalul scrutinului, că va contesta alegerile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.