”Urșii” au trăit periculos pe final după ce au dominat contracandidata Poli...

”Urșii” au trăit periculos pe final după ce au dominat contracandidata Poli Iași. Un nou sosit a contribuit din plin la succesul Timbei

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

BC Timba Timișoara a obținut o victorie importantă în lupta din zona inferioară a ierarhiei Ligii Naționale la baschet masculin. ”Urșii” pregătiți de Dan Ionescu au învins CS Politehnica Iași, scor 83-77. Nu fără emoții, formația din Moldova s-a apropiat la doar un punct pe tabelă când mai erau opt secunde din joc. Cel mai bun om al gazdelor a fost un transfer neanunțat, muntenegreanul Damjan Kandic, acesta a fost totodată și coșgheterul întâlnirii.

Timba a fost condusă doar în primul sfert de gruparea din Iași. Formație ”piperată” cu mai mulți străini aduși pe parcursul sezonului, dar și cu probleme economice recente. 24-13 a fost scorul primei pătrimi. La pauză situația era excelentă pentru ”urși”, care aveau +16 pe tabelă (47-31) în urma unei faze frumoase finalizate cu trița nou sositului Kandic. De altfel, fostul jucător al Mureșului și CSM-ului a avut nu mai puțin de șase astfel de realizări, din zece încercări. Iașiul se apropiase doar la cinci puncte de-a lungul sfertului 2. În următoarea parte BC Timba s-a distanțat din nou după o perioadă scurtă de revenire a oaspeților. Ultima pătrime a partidei s-a reluat de la 60-49 pentru amfitrioni. Deși au avut din nou +15 pe tabelă, galben-negrii au tremurat puțin după reușitele lui Taylor. Acesta și-a adus echipa la trei puncte distanță când mai erau 15 secunde, apoi la un singur punct cu opt secunde rămase din dispută. Jackson a comis însă un antisportiv și Kovacevic a închis tabela de la ”libere” după ce a faultat și ex-timișoreanul Popa.

Pentru ”urși” a fost al cincilea succes stagional, Timba are acum 23 de puncte, distanțându-se de Poli Iași, locul 11, care are doar 20, tot din 18 jocuri.


În runda următoare bănățenii pot să o depășească pe Mureș Tg. Mureș, dacă o înving în deplasare în jocul din 14 martie. Peste trei zile, sâmbătă (ora 17), timișorenii au șansa a doua, clar, pe terenul Stelei.

Damjan Kandic a fost coșgheterul gazdelor și cel mai bun marcator al partidei, cu 28 de puncte și 8 recuperări. Ceilalți marcatori ai Timbei au fost: Rotariu (2 puncte), Medgyesi (14), Lazăr (7), Dumic (9), Balmuș (4), Kovacevic (10), Pierce (2) și Ostojic (7).

Dan Ionescu: ”Nu știu nimic de Naylor”

”Urșii” au răsuflat ușurați că și-au îndeplinit practic un obiectiv de etapă. Timba urmărește să surclaseze Iașiul iar Dan Ionescu a subliniat victoria acestora surprinzătoare în duelul regional cu Phoenix Galați.

”O victorie reconfortantă pentru noi în lupta evitării retrogradării. Noi sperăm să câștigăm împotriva tuturor echipelor din zona noastră. Urmează să mergem peste o săptămână la Tg. Mureș, vedem ce se va întâmpla. Lupta nu este terminată. Se pot întâmpla multe, Galațiul a început să piardă cu Iași, sper să nu fie un complex în continuare Iașiul pentru Galați… Azi ne-am dorit doar victorie”, a declarat Dan Ionescu, tehnicianul ”urșilor”. ”Kandic e un jucător experimentat, are o anumită vârstă, cât a jucat ne-a ajutat foarte mult. Cred că șuturile de afară și cred că ne-am bătut mai mult sub panouri”, a mai spus Ionescu. Acesta spune că absența lui Pavle Reljic se explică prin faptul că jucătorul sârb trebuie să-și înnoiască viza. În schimb, americanul Cameron Naylor e ca și plecat: ”Pe Naylor nu l-am mai văzut de două săptămâni, nu știu, probabil are niște probleme”, a conchis Dan Ionescu.

”În orice caz știam că va fi un meci strâns. Nu am putut schimba rezultatul în final, dar probabil nu meritam, pentru că nu am jucat cum am plănuit. Jucătorii au făcut un efort, dar în final nu am avut succes. Nu suntem satisfăcuți, știm cum lucrăm la antrenamente și deocamdată nu arătăm asta în teren… Dar vom încerca, vom lucra din greu să ne îmbunătățim. Situația financiară se îmbunătățește, în maximum zece zile se va rezolva. Sunt mulțumit de cum se comportă băieții… Vom încerca să ne salvăm, de ce nu?”, a spus și Branko Jorovic, tehnicianul Politehnicii Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.