Detalii despre viitorul magazin Ikea de lângă Timișoara. În ce etapă se...

Detalii despre viitorul magazin Ikea de lângă Timișoara. În ce etapă se află proiectul

0
DISTRIBUIȚI

Veste excelentă pentru bănățeni. În cel mult trei ani, la ieșire din Timișoara va fi realizat un magazin Ikea. Acesta va fi construit în zona Calea Aradului, pe un teren cumpărat de la o firmă deținută de Ion Țiriac.

Victor Malac, primarul comunei Dumbrăvița, ne-a declarat că, recent, instituția pe care o conduce a eliberat un certificat de urbanism pentru spațiul comercial care va fi realizat pe B-dul Petre Țuțea.

“Noi am eliberat recent un certificat de urbanism și ei (n.r. reprezentanții Ikea) vor să construiască un magazin în zona Cora. De asemenea, a apărut și un extras de carte funciară din care reiese că ei au și intrat în posesia terenului din zona Calea Aradului, acolo unde se va face Ikea.


După Selgros este o livadă, apoi B-dul Petre Țuțea și imediat în partea dreaptă, spre fosta fermă a partidului, acolo este terenul pus la dispoziție pentru Ikea. Noi ducem tratative vechi cu ei de aproximativ un an de zile și în sfârșit am reușit să îi atragem de partea noastră”, a afirmat Victor Malac.

Potrivit primarului comunei Dumbrăvița, reprezentanții Ikea vor să realizeze și un sens giratoriu, astfel încât șoferii să ajungă mai ușor la magazin.

“Vor să realizeze un sens giratoriu undeva la intersecția Calea Aradului cu str. București, care aparține de Dumbrăvița, pentru ca șoferii să ajungă mai ușor la magazin. Din câte am înțeles eu, drumul național va deveni drum municipal și atunci se poate permite realizarea unui sens giratoriu în zonă”, a mai precizat Victor Malac.

Primarul comunei Dumbrăvița a declarat că nu știe când vor începe lucrările, dar crede că se vor termina în cel mult trei ani.

“Este prematur să spun când vor începe lucrările, dar bănuiesc eu că în maxim doi, trei ani de zile se va finaliza lucrarea. Din câte știu eu, terenul pe care se va realiza magazinul are aproximativ șapte hectare, dar nu știu ce suprafață au achiziționat ei de la fostul proprietar, firma lui Ion Țiriac”, a conchis Victor Malac.

În prezent, retailerul de mobilă Ikea are deschis un singur magazin în România, în București, în zona comercială Băneasa, iar în toamna anului trecut, a fost pusă piatra de temelie pentru cel de-al doilea, care va fi construit tot în capitală, pe B-dul Theodor Pallady.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.