Dezbatere inutilă pe tema sediului PSD Timiș. De ce a părăsit primarul...

Dezbatere inutilă pe tema sediului PSD Timiș. De ce a părăsit primarul Robu sala

0
DISTRIBUIȚI

Va mai avea sau nu PSD Timiș sediul în clădirea cu etaj și curte de pe Splaiul Tudor Vladimirescu? Este întrebarea la care dezbaterea publică organizată astăzi de Primăria Timișoara nu a găsit un răspuns. Conform primarului Nicolae Robu, dezbaterea publică pe tema prelungirii contractului de închiriere a sediului a fost organizată la cererea Societății Timișoara, ai cărei reprezentanți au lipsit însă de întâlnire. Spiritele s-au încins după ce primarul Nicolae Robu a aflat că prețul chiriei de 1.500 de lei lunar nu poate fi majorat, fiind prevăzut prin lege. Edilul le-a cerut social-democraților să fie mai umili și, după ce a ridicat tonul explicând că poate PSD ar trebui să aibă sediul în comuna Giroc, acolo unde vrea să facă și sala polivalentă, a părăsit sala.

Ulterior, Robu a declarat pentru presa locală că „aștept să văd rezultatul acestei dezbateri publice, am luat până acum act de părerea domnului Cristian Brâncovan, probabil că vor mai lua cuvântul și alții, și consilierii locali, pe lângă cei de la PSD care văd că sunt foarte activi.


Vom vedea în ședința de consiliu viitoare când va trebui să supunem la vot un proiect de hotărâre. Este de-a dreptul iritant să vezi aroganța de care dă dovadă PSD chiar și în aceste momente, pentru că până una alta niciun partid din Timișoara nu se lăfăie în atata spațiu cum are PSD și până una alta ei pun problema ca și cum cineva ar avea o obligație să le dea sediu tot în același spațiu”.

Întrebat dacă va plăti către PSD Timiș cei 300.000 de euro cu care partidul a reabilitat sediul, Robu a explicat că nu va face acest lucru numai dacă va fi obligat de instanță.

„Au făcut tot la modul discreționar, nu putem să rambursăm nimic, pentru că și atunci s-au apucat să facă investiții într-o clădire care nu le aparținea, nimeni nu le-a aprobat nimic, nici materialele, manopera. Au venit la final și au spus că noi am făcut investiții de 300.000 de euro pe care să ni le recunoașteți. Nu se poate proceda de maniera asta. Nimeni nu a știut că ei vor pretinde să li se recunoască ceea ce au făcut acolo. Nu o să le dăm bani, că nu i-a pus nimeni să facă acele investiții, le-au făcut benevol. (…) Se pot muta în comuna Giroc, că acolo vor să facă polivalenta, poate pot să își construiască și un sediu. Nu e nicio răzbunare, eu nu umblu cu răzbunări”, a conchis Robu.

Dezbatarea s-a încheiat fără o concluzie, însă cu mai multe solicitări. O parte din participanți au cerut ca PSD să aibă un sediu mai mic sau să plătească prețul de piață pe metru pătrat, în condițiile în chiriile pentru sediile partidelor sunt reglementate prin lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.