Greu de ucis 2. Decizia conducerii centrale a PMP în cazul Roxanei...

Greu de ucis 2. Decizia conducerii centrale a PMP în cazul Roxanei Iliescu

0
DISTRIBUIȚI

Şedinţă importantă astăzi în cadrul Partidului Mişcarea Populară. Problemele din filiala județeană PMP au fost tranşate chiar de conducerea centrală. Amintim că în cadrul PMP Timiș a izbucnit un conflict între președintele filialei, Cornel Sămărtinean, și vicepreședintele CJ Timiș, Roxana Iliescu, fost lider al PMP Timiș, după ce Iliescu a fost obligată de șeful de partid să voteze împotriva bugetului instituției din conducerea căreia face parte. Ulterior, Sămărtinean a anunțat că în Comitetul Executiv Județean al filialei pe care o conduce s-a decis retragerea sprijinului politic de care Roxana Iliescu beneficia în exercitarea funcției de vicepreședinte al CJ Timiș.


Practic, fără sprijinul partidului din care face parte, Iliescu ar fi fost nevoită să renunțe la funcția de secund al lui Călin Dobra.

Decizia CEJ al PMP Timiș trebuia să fie validată și de forurile centrale ale formațiunii politice, care însă au anulat-o. Ieri, în cadrul şedinţei PMP de la nivel naţional, decizia CEJ al PMP Timiş de retragere a sprijinului politic pentru Roxana Iliescu a fost respinsă. Conducerea PMP a dispus organizarea de alegeri la nivel judeţean. După cum a anunţat în urmă cu ceva timp în presă, Roxana Iliescu este decisă să intre în cursa pentru şefia PMP Timiş.

Președintele PMP Timiș, Cornel Sămărtinean, neagă însă informațiile conform cărora retragerea sprijinului politic pentru Roxana Iliescu ar fi fost blocată de la nivel central. „Nu s-a decis nimic. Nu s-a vorbit nici despre excluderea Roxanei, nu s-a decis nici data la care se vor organiza alegeri, s-a stabilit doar că la nivelul filialei vor avea loc alegeri. S-a schimbat Comitetul Executiv Județean și s-a votat un nou CEJ din care doamna Roxana Iliescu nu face parte. Retragerea sprijinului politic pentru doamna Iliescu nu s-a aflat pe ordinea de zi.”

Nu este prima dată când Roxana Iliescu este în mijlocul unui conflict intern din filialei. În ianuarie anul trecut, aceasta demisiona din funcția de președinte al PMP Timiș, în urma unor presiuni interne, și anume după ce a fost acuzată că nu își mai îndeplinește obligațiile de șef al formațiunii în urma numirii în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș. În locul ei a fost numit Radu Şumălan și mai apoi Cornel Sămărtinean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.