ISU Timiș, pregătiri pentru furtună și codul portocaliu de inundații. Ce recomandă...

ISU Timiș, pregătiri pentru furtună și codul portocaliu de inundații. Ce recomandă cetățenilor

0
DISTRIBUIȚI

Mobilizare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiș pentru gestionarea codului galben anunțat pentru județul Timiș. Amintim că meteorologii au două o avertizări de vremea rea și fenomene meteo periculoase pentru judeţul nostru, în timp ce Institutul Național de Hidrologie a anunțat un cod portocaliu de inundații pentru mai multe zone.

Pentru localităţile Sânnicolau Mare, Jimbolia, Variaş, Dudeştii Vechi, Lenauheim, Comloşu Mare, Periam, Cenad, Teremia Mare, Lovrin, Sânpetru Mare, Tomnatic, Şandra, Saravale, Gottlob, Pesac, Beba Veche şi Vâlcan meteorologii au anunţat cod galben de fenomene meteo periculoase, cu descărcări electrice şi grindină de dimensiuni mici.


Vântul va bate cu circa 55-60 km/h. Codul portocaliu de inundații, valabil de astăzi de la ora 23.00 până mâine la ora 18.00, a fost emis pentru râurile din bazinul hidrografic Timiș și Bârzava.

Comitetul pentru Situații de Urgență s-a întrunit în această seară pentru a stabili modul de acțiune prin monitorizarea zonelor vizate de avertizări meteo.

Recomandările făcute de ISU Timiș cetățenilor sunt următoarele:

– să curețe șanțurile și rigolele de scurgere pentru a facilita evacuarea apelor pluviale;
– să urmărească atenționările meteo emise de autorități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.