BC SCM Timișoara stopată aparent surprinzător de Phoenix Galați. Tudor Costescu acuză...

BC SCM Timișoara stopată aparent surprinzător de Phoenix Galați. Tudor Costescu acuză restanțele uriașe către ”lei”: ”Unii stau cu lumina stinsă”

0
DISTRIBUIȚI
Foto. Emanuel Titus Ilieși

”Leii din Banat” erau pe un trend ascendent după ultimele victorii din Liga Națională. BC SCM Timișoara s-a oprit însă la cinci succese conescutive în campionat după ce a fost învinsă astăzi de Phoenix Galați, formație din partea a doua a clasamentului. Oaspeții s-au impus cu 79-73 iar după joc Tudor Costescu a izbucnit. Tehnicianul alb-violeților a dezvăluit că jucătorii săi sunt neplătiți de aproape trei luni și fac cu greu față cheltuielilor curente.

BCT-ul părea favorită clară în fața lui Phoenix. Tudor Costescu a început partida cu trei români în teren: Păun, Tohătan și Drăgușin. În tabăra ”leilor” au existat însă și alte probleme, precum accidentarea lui Komatina, menajat astăzi după ce forțase cu Oradea. Oaspeții și-a adjudecat primul sfert cu 23-20. Meciul a fost strâns în continuare iar la pauză avantajul lui Phoenix a fost de doar un punct (41-42). ”Leii” au dat semne de revenire în cel de-al treilea sfert. Unul în care au preluat rapid conducerea și chiar s-au distanțat la +7 grație neobositului Jeremic. Înaintea ultimelor zece minute rămase din meci Galațiul redusese din ecart (60-57). Ultima pătrime a aparținut moldovenilor, care au ajuns și la +13. Timișorenii nu au mai putut reveni deși s-au apropiat la trei puncte cu cinci secunde rămase din timp, în urma ”liberelor” lui Diaz.

Cel mai bun marcator al timișorenilor a fost Jeremic, autor a 21 de puncte. Pentru BCT au mai punctat: Drăgușin (4 pt.), Păun (4), Burdgess (16), Stevanovic (4), Mijajlovic (9), Diaz (7). De partea cealaltă principalul realizator al Galațiului a fost Phillip Miller, autor a tot 21 de puncte. Threatt, de la oaspeți, a realizat un double double prin 17 puncte marcate și zece assist-uri. BCT-ul a rămas cu 14 victorii în 20 de jocuri ale acestui sezon și rămâne în primele patru clasate din LNB.

Tudor Costescu a dat cărțile pe față: ”Lucrurile o iau pe un drum tare neplăcut”

Tehnicianul lui BCT a ținut să facă astăzi mai multe precizări legate de situația financiară precară a echipei.


Tudor Costescu spune că ultimul salariu văzut de elevii săi e cel corespondent lunii noiembrie 2017, în aceste condiții jucătorii ar putea teoretic pleca liberi de la Timișoara. O nouă situație negativă pentru sportul local și toate acestea din cauza drămuirii deficitare a fondurilor de către autorități.

”Am pierdut acasă destul de clar, am fost dominați în mare parte, felicitări adversarilor. Nu sunt multe de comentat baschetbalistic, atât am putut… Felicit băieții că ei încă sunt pe teren și în limita posibilităților încearcă să se prezinte onorabil. E o stare de fapt care devine cronică, nu acută ca acum trei-patru luni. Lucrurile o iau pe un drum tare neplăcut. E greu să stai în sală și să ste mai uiți în ochii lor, în condițiile în care-și plătesc singuri chiria, utilitățile, care mai au bani. Unii stau cu lumina stinsă… Tot ce se întâmplă facem din banii noștri sau ai oamenilor din secție. Simt că nu avem nici parte de respect. Mă așteptam să apară căderea asta, bine că a apărut mai târziu. E greu să ieșit din starea asta. Nu știu dacă pot să stăpânesc această situație de acum încolo. Evident, parametrii desfășurării unei activități de performanță sunt perimați demult la noi. Suntem într-o beznă totală în ceea ce privește viitorul apropiat. Noi facem eforturi personale uriașe. Lucrurile acestea pot să dureze, dar jucătorii refuză ajutorul personal, ei știu că cineva trebuie să fie responsabil. Eu cred că motivele înfrângerii nu sunt cele sportive… Noi am luat salariul aferent lunii noiembrie ultima dată. Jucătorii au înțeles, ei se comportă mai mult decât profesionist, îi doare, au ales să meargă pe drumul acesta, eu îi felicit, dar ar trebui să fim mai îngăduitori față de ei, mai ales în ceea ce privește performanța… E foarte greu de lucrat în condițiile astea, nu e scuză, mi-aș fi dorit să câștigăm și să spunem lucrurile astea după o victorie, să nu se înțeleagă că iau din merite Galațiului”, a declarat Tudor Costescu.

”E o victorie mare, ca un strigăt la multele probleme pe care le avem și noi. Am o echipă cu un suflet mare, cu un buget mai mic ca anul trecut… Azi meciul și sorții au fost de partea noastră, felicit băieții, au dat dovadă de o muncă foarte bună. Cred că cu această victorie cei de acasă trebuie să înțeleagă că avem nevoie de ajutor. Nu știu planurile lor, pe mine mă interesa ce pot să fac la echipă, una incompletă…”, a spus și Florin Nini, tehnicianul lui Phoenix Galați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.