SCM Politehnica Timișoara este în finala Cupei României la handbal! Alb-violeții au...

SCM Politehnica Timișoara este în finala Cupei României la handbal! Alb-violeții au învins Baia Mare în turneul de la Constanța UPDATE Duel cu gazdele pentru trofeu

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Ilieși

SCM Politehnica a obținut biletele pentru finala Cupei României după o victorie muncită cu Minaur Baia Mare. Bănățenii s-au impus cu 30-28 (15-13) într-un meci decis în ultimele secunde. Timișorenii așteaptă acum deznodământul partidei dintre gazda turneului Final Four, Dobrogea Sud Constanța, și Steaua, pentru a afla adversara din meciul cu trofeul pe masă.

Primul meci al F4-ului de la malul mării nu a început rău pentru Poli, care a condus rapid Baia Mare la două goluri diferență. La jumătatea reprizei însă scorul era egal (15-15) iar finalul primei părți a fost tensionat. După ce Poli s-a distanțat la trei goluri (13-10), maramureșenii s-au apropiat la un gol prin Ragot. În minutul 30 s-a dictat deja ”clasica” eliminare la banca timișorenilor, Pero Milosevic a fost foarte nervos, acuzând că un ”galben” precedent a fost arătat altcuiva din staff. În fine, în partea secundă alb-violeții au reușit să revină la +3 grație lui Vuk Milosevic (min. 35).

Final extrem

Maramureșenii nu au cedat însă și s-au apropiat din nou la un gol distanță peste 12 minute.


Apoi Ragot a egalat la 21-21 (45). Mai mult, Minaur a preluat conducerea prin Vilovski. Acesta și-a dus echipa la +2 cu nouă minute rămase pe ceas. A venit însă și rândul lui Poli să revină. Avantajul redobândit prin Marjanovic nu a rezistat și echilibrul a fost reinstaurat la 27-27. Când mai era un minut Orbovic face 29-28. La următorul atac Vuk Milosevic își lasă echipa cu om în minus pentru final. Savic salvează la ultimul atac maramureșean cu piciorul iar Poli cere time out. La reluare căpitanul Fenici încheie jocul cu o pătrundere și un gol decisiv pentru pasul în ultimul act.

SCM Politehnica (marcatori): Marjanovic 9 goluri, Orbovic 9, Vuk Milosevic 5, Fenici 2, Hrimiuc 2, Santeiu 1, Cîmpan 1, Krsto Milosevic 1.

În cealaltă semifinală gazda Dobrogea Sud întâlnește Steaua București, de la ora 16. Finala mare va avea loc mâine, de la ora 16.30, în timp ce jocul pentru locul 3 e pogramat de la ora 13.30.

UPDATE Finală cu gazdele

SCM Poli nu avea o misiune ușoară mâine indiferent de numele adversarului. Mâine, de la ora 15.30, alb-violeții vor înfrunta în finala mare gazda Dobrogea Sud Constanța, formație care a trecut mai ușor de Steaua în semifinale, scor 30-26.

”A fost mai greu decât ne așteptam. Știam că va fi dificil pentru că cei de la Baia Mare s-au bucurat când au picat cu noi. Am văzut că au avut și galerie în albastru astăzi (n.r. referire la fanii Constanței). Sunt foarte fericit că ne-am calificat și sper ca mâine să facem un meci bun pentru că jocul nostru poate arăta mult mai bine. Am doi prieteni buni la ambele echipe și sper să joc cu unul dintre ei. Ne dorim foarte mult, am luat o medalie după 25 de ani, sperăm, de ce nu, să aducem trofeul la Timișoara… Sper să îi obligăm (n.r. pe conducători) să ne aștepte cu salariile în conturi”, a declarat Cristian Fenici după victoria cu Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.