Ministrul care le transmitea românilor să-și ia trei locuri de muncă și...

Ministrul care le transmitea românilor să-și ia trei locuri de muncă și să nu plece din țară: „Îmi voi da silința pentru o viață mai decentă a cetățenilor”

1
DISTRIBUIȚI

Natalia Intotero, noul ministru pentru Românii de Pretutindeni, s-a aflat, astăzi, într-o vizită la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara. Aici, Natalia Intotero s-a întâlnit cu consulii din Timișoara, dar și cu reprezentanți ai studenților, pentru a le asculta problemele. De asemenea, a fost semnat și un protocol de colaborare între universitate și Guvernul României.

„Sunt 164 de studenți străini care studiază aici, în cadrul universității, din 21 de țări, cred eu că fiecare dintre ei în parte poate fi ambasadorul României peste hotare, așa cum cred eu că fiecare român de pretutindeni este ambasadorul României”, a declarat presei, ministrul pentru Românii de Pretutindeni.

De asemenea, Natalia Intotero a precizat că ministerul pe care-l conduce intenționează să lanseze o campanie cu titlul „Informare acasă! Siguranță în lume”, care să vină în sprijinul românilor care-și doresc să călătorească, să studieze sau să muncească în afara țării, aceștia fiind informați cu privire la drepturile și libertățile pe care le au.

Întrebată de către jurnaliști dacă își menține punctul de vedere exprimat în anul 2013, când a precizat că nu este o soluție ca românii să plece la muncă în străinătate, ci că „te poţi angaja să ai trei meserii, să munceşti, şi cu siguranţă rezultatele vor fi la fel din punct de vedere material”, Natalia Intotero a precizat că îi iubește pe români.

„Am spus-o și în cadrul audierilor la Parlament, nu comentez interpretarea care s-a făcut.


Dacă cineva s-a simțit jignit, mi-am cerut și atunci, îmi cer și acum scuze, nu aceasta a fost intenția mea. Îmi iubesc țara, îi iubesc pe români și în calitate de ministru, dar și în calitate de parlamentar, îmi voi da toată silința pentru mai bunul mers și pentru o viață mai bună, mai decentă a românilor noștri, atât din țară, cât și din afara țării”, a afirmat ministrul pentru Românii de Pretutindeni.

Natalia Intotero a mai declarat că, astăzi, și-a propus să discute cu studenții timișoreni care au părinți plecați la muncă în străinătate, pentru a afla care sunt problemele cu care se confruntă și ce soluții pot fi găsite.

Foto: Constantin Duma

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.