Mircea Geoană le-a vorbit studenților timișoreni despre succes: “Pregătiți-vă să trăiți în...

Mircea Geoană le-a vorbit studenților timișoreni despre succes: “Pregătiți-vă să trăiți în haos, acesta e viitorul”

0
DISTRIBUIȚI

Fostul președinte al PSD, Mircea Geoană, s-a aflat, ieri, la Timișoara, pentru a le vorbi studenților și profesorilor de la Universitatea de Vest despre perspectivele strategice ale viitorului României și le-a dat sfaturi tinerilor cu privire la modul în care ar putea avea succes. Astfel, timp de aproximativ două ore, în cadrul evenimentului “Conferințele miniștrilor”, Mircea Geoană a susținut o prelegere intitulată “Capcana mediocrității. Gânduri în preajma Centenarului”.

“Habar nu aveam ca voi ajunge aici, nu știam unde sa o ajung. Nu așteptați să vi se spună că nu sunt locuri, insistați. Nu există niciun obstacol decât cel pe care vi-l puneți voi în față. Cum definiți succesul e decizia fiecăruia”, a afirmat Mircea Geoană.

De asemenea, fostul lider al PSD a precizat că fiecare dintre noi ajunge în viață la un moment de plafonare și că este important “să ieși din pluton, să te detașezi”.

“Ce face o țară să fie de succes? Trebuie să faci uz de condițiile date inițial, în primul rând.


Faci cât poți cu ce ai. România are o reputație ca fiind o țară înapoiată, dar sunt doar unele zone din țară care sunt așa. Importantă este și voința de a reuși. Nu te poți aștepta tot timpul să-ți pice din cer. Importantă este și disciplina. Mulțumirea de sine este o altă problemă. Suntem în Uniunea Europeană de zece ani, însă diferențele negative dintre unele regiuni românești și altele europene au crescut. Trebuie să găsești stimulente. Un rol îl au și instituțiile. Modelul de lucru cu forță de muncă ieftină și transferul de tehnologie ne-au adus până aici, dar mai încolo nu se poate mai mult. Trebuie schimbat totul, să ne întrebăm dacă nu am ajuns la sfârșitul unui ciclu politic, economic”, a explicat Mircea Geoană.

Politicianul a mai precizat că nu se prea pot face calcule în ceea ce privește destinul personal, pentru că lumea se schimbă și le-a transmis studenților “pregătiți-vă să trăiți în haos, acesta este viitorul. Însă noi, românii, avem o capacitate mare de a ne adapta, poate uneori nu este bine, dar de cele mai multe ori ajută”, a detaliat Mircea Geoană.

Mircea Geoană a fost președinte al Senatului României (2008-2011), ministru al Afacerilor Externe (2000-2004) și fost ambasador al României în Statele Unite (1996-2000), fondator și președinte în exercițiu al Institutului Aspen România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.